26/02/2020 10:26:31

Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για το Άουσβιτς στην ΕΡΤ3

Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για το Άουσβιτς στην ΕΡΤ3 - Media

 

Με αφορμή την 75η επέτειο απελευθέρωσης των κρατουμένων στο στρατόπεδο του Άουσβιτς, από τις σοβιετικές δυνάμεις, στις 27 Ιανουαρίου του 1945, η ΕΡΤ3 θα προβάλει, σε επανάληψη, την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στις 22.30, το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ του Kai Christiansen, «Ο Tυφλός Ήρωας» (A Βlind Ηero), παραγωγής NDR/RBB/HR/WDR.

Αυτό το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία του «άγνωστου Schindler» , Otto Weidt , που έσωσε πολλούς Εβραίους από τα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου.

Στη δεκαετία του 1940, ο βερολινέζος κατασκευαστής βουρτσών, Otto Weidt, χρησιμοποιεί πονηριά για να προστατεύσει το προσωπικό του, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είναι Εβραίοι και οι περισσότεροι από αυτούς τυφλοί, από την Γκεστάπο. Όταν η γραμματέας του, Alice Licht, στάλθηκε στο Άουσβιτς, ο Weidt, σχεδόν τυφλός, ξεκίνησε αμέσως για εκεί, σε μια προσπάθεια να πείσει τις αρχές να απελευθερώσουν την ίδια και την οικογένειά της. Αλλά η Alice είχε ήδη μεταφερθεί σε άλλο στρατόπεδο και η υπόλοιπη οικογένειά της είχε δολοφονηθεί στους θαλάμους αερίων. Κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί της ενώ αυτή εξακολουθούσε να κρατείται από τους Ναζί. Βρήκε μια ασφαλή κατοικία κοντά στο στρατόπεδο και σχεδίαζε τη διαφυγή της. Το πετυχαίνει, αλλά η αγάπη του γι ‘αυτήν παραμένει χωρίς ανταπόκριση.

Η ιστορία βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις μαρτυρίες και στις αναμνήσεις του Inge Deutschkron, του 92χρονου Γερμανο-Εβραίου συγγραφέα, τον οποίο ο Weidt έσωσε, επίσης, από τους Ναζί.

Πηγή: typologies.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.