search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:38
MENU CLOSE

Σι Τζινπίνγκ: Δύσκολη η μάχη με τον κορονοϊό αλλά μπορούμε να κερδίσουμε

25.01.2020 12:30
Σι Τζινπίνγκ: Δύσκολη η μάχη με τον κορονοϊό αλλά μπορούμε να κερδίσουμε - Media

 

Η Κίνα μπορεί “να κερδίσει τη μάχη” εναντίον του νέου κοροναϊού, διαβεβαίωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της χώρας Σι Τζινπίνγκ, αναφερόμενος στην επιδημία που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους και καταγράφει σχεδόν 1.300 κρούσματα παγκοσμίως.

Ο επικεφαλής του κινεζικού κράτους έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά τη σύσκεψη της μόνιμης επιτροπής του πολιτικού γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος, ένα όργανο που απαριθμεί επτά μέλη και κυβερνά τη χώρα, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Λίγο νωρίτερα, ο Σι Τζινπίνγκ είχε παραδεχθεί ότι η επιδημία «επιταγχύνεται» και η Κίνα βρίσκεται σε «δύσκολη κατάσταση».

Στο μεταξύ, η Ρωσία βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με την Κίνα σχετικά με το ενδεχόμενο να απομακρυνθούν Ρώσοι υπήκοοι από την κινεζική πόλη Ουχάν, το επίκεντρο της επιδημίας του νέου ιού, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τη ρωσική πρεσβεία.

Κανένας Ρώσος δεν έχει προσβληθεί από τον νέο κοροναϊό, αναφέρει το RIA επικαλούμενο τον υπεύθυνο Τύπου της πρεσβείας στην Κίνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:29