search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:06
MENU CLOSE

Το Ποντίκι Art προτείνει για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου

28.02.2010 17:44
Το Ποντίκι Art προτείνει για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου - Media

Κυριακή με τα παιδιά. Στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου υπάρχει κάτι που σίγουρα θα τα ενθουσιάσει. Αργότερα, εσείς, οι μεγάλοι χαρείτε μια ωραία παράσταση («59 σερβίτσια μόνο») και γνωρίστε τον σημαντικό εκπρόσωπο της μεταπολεμικής ιταλικής ζωγραφικής Λεονάρντο Κρεμονίνι.

Κυριακή με τα παιδιά. Στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου υπάρχει κάτι που θα τα ενθουσιάσει. Αργότερα, εσείς, οι μεγάλοι χαρείτε μια ωραία παράσταση («59 σερβίτσια μόνο») και γνωρίστε τον σημαντικό εκπρόσωπο της μεταπολεμικής ιταλικής ζωγραφικής Λεονάρντο Κρεμονίνι.

ΕΚΘΕΣΗ

Κρεμονίνι επί δύο

Έναν σημαντικό εκπρόσωπο της μεταπολεμικής ιταλικής ζωγραφικής μας συστήνει, και με δύο μάλιστα εκθέσεις, ο Πολυχώρος Πολιτισμού Αθηναΐς (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός) στις ανακαινισμένες αίθουσές του στην Πατησίων. Καταρχήν, μια μεγάλη, χορταστική ενότητα με 49 αντιπροσωπευτικά έργα μνημειακών διαστάσεων στην Αθηναΐδα (σε συνεργασία με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα), προϊόν δουλειάς μισού αιώνα, όσο, δηλαδή είναι καλλιτεχνικά ενεργός ο 84χρονος σήμερα Λεονάρντο Κρεμονίνι, ο οποίος ανάμεσα σε άλλα υπήρξε και καθηγητής πολλών ελλήνων καλλιτεχνών όταν οι τελευταίοι σπούδαζαν στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι. Επιπλέον, στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Πατησίων 47) παρουσιάζεται η έκθεση σχεδίων – υδατογραφιών του Κρεμονίνι, σε επιμέλεια του Αντριάνο Μπατσιλιέρι. «Ηδονιστή του χρώματος» τον αποκαλεί ο επιμελητής της μεγάλης αναδρομικής έκθεσης στην Αθηναΐδα Τάκης Μαυρωτάς και θα συμφωνήσετε μαζί του. «Παθιασμένος και οξυδερκής παραμένει ένας από τους σημαντικότερους ουμανιστές ζωγράφους της εποχής μας», παρατηρεί. Και ίσως δεν υπάρχει καλύτερη πρόκληση για να επισκεφθείτε τις δύο εκθέσεις από τα λόγια του Ουμπέρο Έκο: «O Κρεμονίνι ζωγραφίζει το σμάλτο των πραγμάτων και την εντύπωση που δίνουν στο φως και τον αέρα, ζωγραφίζει τον κόσμο με όλα του τα θέλγητρα, τα δέλεαρ, τις μαγείες. Αυτή η άποψη του κόσμου, που είναι την ίδια στιγμή και απειλητική, είναι η όψη του κόσμου ιδωμένη από τα μάτια ενός παιδιού. Η παιδική ηλικία ως πρώτο θύμα ενός κόσμου που έχει τη μαγεία και τα χρώματα των χαρταετών, των ζαχαρωτών, των φυλαχτών. Ένας κόσμος που τον αναλώνουμε και μας αναλώνει».

ΠΑΙΔΙ

«Τρία κλασικά παραμύθια»

Τελευταία ευκαιρία γα να απολαύσετε την dream team της Disney που κατεβαίνει στο Φάληρο, φορώντας σε 25 ήρωές της πολύχρωμα κοστούμια και αισθητήρες για να τους ακολουθούν αυτόματα τα φώτα! Στην παράσταση «Τρία κλασικά παραμύθια», ο Μίκυ, η Μίνι, ο Ντόναλντ και ο Γκούφη, με τη βοήθεια των παιδιών, ξεφυλλίζουν ένα μαγικό βιβλίο και πέφτουν πάνω στη Χιονάτη που ψάχνει την αγάπη, στη Σταχτοπούτα που ετοιμάζεται για τον χορό και την Μπελ –από την «Πεντάμορφη και το τέρας»– που ανακαλύπτει την ευτυχία. * Κλειστό Παλαιού Φαλήρου – Τάε Κβον Ντο, Έως 28/2.

ΘΕΑΤΡΟ

Φυλακή ψυχών

Ο Απόστολος Τότσικας πρωταγωνιστεί στο έργο του βρετανού συγγραφέα Άλι Τέιλορ «59 σερβίτσια μόνο», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 21 Φεβρουαρίου, στο Θέατρο Τόπος Αλλού, σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή. Ο ηθοποιός, που τελευταία απείχε από σκηνής και οθόνης, επιστρέφει με ένα έργο σύγχρονο, ο συγγραφέας του οποίου παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Υποδύεται έναν νέο άνθρωπο, δημιουργικό, που η δημιουργικότητά του πήρε λάθος πορεία. Μια τρυφερή σχέση αναπτύσσεται μέσα σε ένα βίαιο περιβάλλον. Ένας νέος τρόφιμος των φυλακών, ο Άρον Κάμπελ, έρχεται σε αναγκαστική σχέση και επαφή με άλλους φυλακισμένους. Ο εγκλεισμός και ο ατίθασος χαρακτήρας του τον κάνουν να βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό του. Το ίδιο βίαιη είναι η σχέση του με την κοινωνική λειτουργό. Βιώνοντας όλα τα πρόσωπα του έργου –έγκλειστα ή όχι– τη δική τους προσωπική φυλακή τελικά, μέσα από δρόμους ανέλπιστους και ανατρεπτικούς βρίσκουν την αγάπη και την τρυφερότητα. Τρεις μοναξιές καταφέρνουν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να συνομιλήσουν και να συνυπάρξουν μέσα από πολύ ανθρώπινες σχέσεις. Ένας περιθωριακός γιος βρίσκει ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε. Ένας πατέρας βρίσκει ένα γιο την ίδια στιγμή που ο δικός του γιος αυτοκτόνησε. Στους σκοτεινούς διαδρόμους της φυλακής ένα διαπεραστικό φως καταφέρνει να περάσει από το φεγγίτη και να φωτίσει ψυχές και ζωές. Ο πόνος, η απελπισία, η απόγνωση γίνονται ελπίδα. Ό,τι δεν ειπώθηκε με τα λόγια λέγεται με βλέμματα και συναισθήματα. Ο Άλι Τέιλορ είναι βρετανός θεατρικός συγγραφέας, βραβευμένος από το Συμβούλιο Τεχνών της Βρετανίας, το περιοδικό «Time Out» και την εφημερίδα «Guardian». Τα «59 σερβίτσια μόνο» είναι το έργο του που διακρίθηκε από το Royal Court Theatre και με αυτό συμμετείχε στο 7o Interplay Festival for Young Playwrights που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία. * Το έργο πήρε το πρώτο βραβείο. Παίζουν: Απόστολος Τότσικας, Μαρίνα Αμανίτη, Γιώργος Κροντήρης, Αχιλλέας Βάτρικας, Γιώργος Σταυριανός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:02