search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:19
MENU CLOSE

Γαλλία: Μειώνονται τα όρια συνταξιοδότησης

06.06.2012 17:31
Γαλλία: Μειώνονται τα όρια συνταξιοδότησης - Media

Άρχισε στη Γαλλία το ξήλωμα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων του Νικολά Σαρκοζί που είχαν κατεβάσει εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους. Η νέα γαλλική κυβέρνηση θα εκδώσει διάταγμα με το οποίο μειώνει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 έτη στα 60 για όσους εργαζόμενους άρχισαν να εργάζονται στα 18 τους.

Άρχισε στη Γαλλία το ξήλωμα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων του Νικολά Σαρκοζί που είχαν κατεβάσει εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους.

Το 2010 ο τότε  πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αύξησε την ηλικία συνταξιοδότησης στη Γαλλία από τα 60 στα 62 έτη, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Η Γαλλίδα υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρισόλ Τουρέν, ανακοίνωσε την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία ανακαλείται εν μέρει μια από αυτές τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις.

Η νέα γαλλική κυβέρνηση θα εκδώσει διάταγμα με το οποίο μειώνει το όριο συνταξιοδότησης από τα 62 έτη στα 60 για όσους εργαζόμενους άρχισαν να εργάζονται στα 18 τους. Το μέτρο είχε ήδη εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, του χρόνου, περίπου 110.000 άνθρωποι αναμένεται να επωφεληθούν από το μέτρο, με το εκτιμώμενο δημοσιονομικό κόστος να αγγίζει τα 1,1 δισ. ευρώ, ένα ποσό που αναμένεται να αυξηθεί σε 3 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως έως το 2017.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, οι εργαζόμενοι που αρχίζουν να εργάζονται στα 18, θα είναι σε θέση να συνταξιοδοτηθούν εάν έχουν καταβάλει τα σχετικά ποσά στα συνταξιοδοτικά προγράμματα για 41 χρόνια ή 41,5 χρόνια, ανάλογα του έτους γέννησής τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 19:18