search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:27
MENU CLOSE

Η Άγκυρα επανέρχεται δυναμικά για το θέμα της συμβατότητας F-35 και S-400

26.01.2020 09:49
Η Άγκυρα επανέρχεται δυναμικά για το θέμα της συμβατότητας F-35 και S-400 - Media

 

Η Άγκυρα προτείνει τη σύσταση ομάδας εργασίας για να εκτιμήσει τη συμβατότητα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 με τα αμερικανικά μαχητικά F-35, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Ποια είναι η ανησυχία ή η απαίτηση; Ότι τα F-35 και οι S-400 δεν είναι συμβατά… Και εδώ είναι η πρότασή μας, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ή να επαναλάβω: Ας δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας και το ΝΑΤΟ μπορεί να προεδρεύσει ή να το ηγηθεί και να αφήσουμε τους ειδικούς να εξετάσουν αυτό, να κάνουν μια εκτίμηση γι’ αυτό» δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε μια σύνοδο για το μέλλον του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Τουρκία πιστεύει πως δεν είναι ασυμβίβαστοι εξοπλισμοί.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση τεσσάρων συστοιχιών S-400 τον Δεκέμβριο του 2017.

Η παραλαβή όλων των εξαρτημάτων των πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα αντιταχθεί στην αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος, λέγοντας ότι είναι ασυμβίβαστο με τα πρότυπα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα επιμένει ότι τα συστήματα S-400 δεν θα αποτελούσαν απειλή για τη συμμαχία και αντιστάθηκε στην πίεση των ΗΠΑ να ακυρώσει τις παραγγελίες

Πηγή: Sputnik

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:26