26/02/2020 22:00:56

Η Άγκυρα επανέρχεται δυναμικά για το θέμα της συμβατότητας F-35 και S-400

Η Άγκυρα επανέρχεται δυναμικά για το θέμα της συμβατότητας F-35 και S-400 - Media

 

Η Άγκυρα προτείνει τη σύσταση ομάδας εργασίας για να εκτιμήσει τη συμβατότητα του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400 με τα αμερικανικά μαχητικά F-35, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου την Πέμπτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

«Ποια είναι η ανησυχία ή η απαίτηση; Ότι τα F-35 και οι S-400 δεν είναι συμβατά... Και εδώ είναι η πρότασή μας, επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ή να επαναλάβω: Ας δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας και το ΝΑΤΟ μπορεί να προεδρεύσει ή να το ηγηθεί και να αφήσουμε τους ειδικούς να εξετάσουν αυτό, να κάνουν μια εκτίμηση γι’ αυτό» δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε μια σύνοδο για το μέλλον του ΝΑΤΟ.

Ο ίδιος σημείωσε πως η Τουρκία πιστεύει πως δεν είναι ασυμβίβαστοι εξοπλισμοί.

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παράδοση τεσσάρων συστοιχιών S-400 τον Δεκέμβριο του 2017.

Η παραλαβή όλων των εξαρτημάτων των πυραυλικών συστημάτων S-400 στην Τουρκία ολοκληρώθηκε πέρυσι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επανειλημμένα αντιταχθεί στην αγορά του ρωσικού αμυντικού συστήματος, λέγοντας ότι είναι ασυμβίβαστο με τα πρότυπα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα επιμένει ότι τα συστήματα S-400 δεν θα αποτελούσαν απειλή για τη συμμαχία και αντιστάθηκε στην πίεση των ΗΠΑ να ακυρώσει τις παραγγελίες

Πηγή: Sputnik

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.