16/01/2021 01:13:11

Ζωντανή ενημέρωση για την εξάπλωση και τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως

Κορονοϊός: Δύο Έλληνες εγκλωβισμένοι στην πόλη Ουχάν της Κίνας - Media

 

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για το «φαινόμενο της πεταλούδας», σύμφωνα με το οποίο, αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στην Κίνα, μπορεί να φέρει βροχή στον Αμαζόνιο, ως μια ποιητική μεταφορά της «Θεωρίας του Χάους». Αυτές τις μέρες, όμως, παρακολουθούμε ένα άλλο ανάλογο φαινόμενο: Πώς ένας ιός από την Κίνα προκαλεί χάος στον υπόλοιπο κόσμο.

Για το λόγο αυτό το Κέντρο Συστημάτων Επιστήμης και Μηχανικής (CSSE) στο Johns Hopkins University δημιούργησε έναν ηλεκτρονικό χάρτη που ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο παρουσιάζοντας σε διεθνή βάση την εξάπλωση του κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει την πραγμαική εικόνα της εξάπλωσης του.

Τα δεδομένα του χάρτη στηρίζονται στις πληροφορίες που παρέχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς και εθνικές υγειονομικές αρχές.

Στα αριστέρα της σελίδας, που ανανεώνεται διαρκώς, βρίσκεται ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων (αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα 2.019), ενώ στα δεξιά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει αλλά και αυτών που έχουν ιαθεί, 56 και 49 αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.