search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41
MENU CLOSE

Ζωντανή ενημέρωση για την εξάπλωση και τα κρούσματα του κορονοϊού παγκοσμίως

26.01.2020 11:06
Κορονοϊός: Δύο Έλληνες εγκλωβισμένοι στην πόλη Ουχάν της Κίνας - Media

 

Έχουμε ακούσει πολλές φορές για το «φαινόμενο της πεταλούδας», σύμφωνα με το οποίο, αν μια πεταλούδα κινήσει τα φτερά της στην Κίνα, μπορεί να φέρει βροχή στον Αμαζόνιο, ως μια ποιητική μεταφορά της «Θεωρίας του Χάους». Αυτές τις μέρες, όμως, παρακολουθούμε ένα άλλο ανάλογο φαινόμενο: Πώς ένας ιός από την Κίνα προκαλεί χάος στον υπόλοιπο κόσμο.

Για το λόγο αυτό το Κέντρο Συστημάτων Επιστήμης και Μηχανικής (CSSE) στο Johns Hopkins University δημιούργησε έναν ηλεκτρονικό χάρτη που ανανεώνεται σε πραγματικό χρόνο παρουσιάζοντας σε διεθνή βάση την εξάπλωση του κορονοϊού, σε μια προσπάθεια να αποτυπώσει την πραγμαική εικόνα της εξάπλωσης του.

Τα δεδομένα του χάρτη στηρίζονται στις πληροφορίες που παρέχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς και εθνικές υγειονομικές αρχές.

Στα αριστέρα της σελίδας, που ανανεώνεται διαρκώς, βρίσκεται ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων (αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στα 2.019), ενώ στα δεξιά ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει αλλά και αυτών που έχουν ιαθεί, 56 και 49 αντίστοιχα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39