search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:47
MENU CLOSE

Απόκοσμες εικόνες στην Κίνα: Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι υποχρεωτικά με μάσκες! (Photos)

26.01.2020 11:59
Απόκοσμες εικόνες στην Κίνα: Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι υποχρεωτικά με μάσκες! (Photos) - Media

 

Απόκοσμες είναι οι εικόνες που έρχονται από τις νοτιοανατολικές επαρχίες στην Κίνας, όπου η εξάπλωση του κορονοϊού ανάγκασε τις αρχές να καταστήσουν υποχρεωτική τη χρήση ιατρικών μασκών, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Η επαρχία Γκουανγκντόνγκ, στον νότο, η πλέον πυκνοκατοικημένη στην Κίνα, επέβαλε στους 110 και πλέον εκατομμύρια κατοίκους της να φορούν αναπνευστικές μάσκες, επιχειρώντας να εμποδίσει τη μετάδοση του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το εν λόγω μέτρο είναι ήδη υποχρεωτικό στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), όπου ξεκίνησε η επιδημία. Μια άλλη επαρχία, η Τσιανγκσί (κεντρικά), όπως και πολλές μεγάλες πόλεις έλαβαν ανάλογα μέτρα.

Επιπλέον, στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, οι αρχές αποφάσισαν να καθυστερήσουν την έναρξη λειτουργίας των νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων, μετέδωσε το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο CNR.

Τα μέτρα στοχεύουν στην αποτροπή της μετάδοσης του κορονοϊού της Ουχάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα σχολεία είχαν κλείσει λόγω των εορτών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:47