search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:08
MENU CLOSE

Τουρκία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια

26.01.2020 12:40
Ο ΥΠΕΣ της Τουρκίας Σ. Σοϊλου μετά το φιάσκο στον Έβρο παραιτήθηκε λόγω κορωνοϊού - Media

 

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες εξανεμίζονται, μετά τον εντοπισμό από τους διασώστες πτωμάτων στα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στην Ελαζίγ από τον ισχυρό σεισμό των 6,8 βαθμών που έπληξε την ανατολική Τουρκία, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 35 ανθρώπους.

Στη συνοικία Σουρσουρού της Ελαζίγ, σε κοντινή απόσταση από το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης, οι ομάδες διάσωσης βρήκαν τρεις ανθρώπους νεκρούς στα χαλάσματα μιας πολυκατοικίας που κατέρρευσε.

Μόλις έμαθαν ότι ένας από τους συγγενείς τους βρίσκεται μεταξύ των θυμάτων, γυναίκες που περίμεναν σε κοντινή απόσταση κάποιο νέο για τους δικούς τους, ξέσπασαν σε κλάματα, περιγράφει ένας ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται προσωρινά σε 35 και περισσότεροι από 1.600 είναι οι τραυματίες. Πάνω από 100 άνθρωποι παραμένουν υπό νοσηλεία, οι 13 σε σοβαρή κατάσταση.

Οι διασώστες, που δίνουν μάχη στα ερείπια παρά το τσουχτερό κρύο, έβγαλαν ζωντανούς 45 ανθρώπους από τα χαλάσματα, από την Παρασκευή το βράδυ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κοντά στο τετραώροφο κτίριο που κατέρρευσε στο Σουρσουρού, δεκάδες άνθρωποι περιμένουν με αγωνία νέα για τους δικούς τους.

«Είναι δύσκολο, όμως πρέπει να επιδείξουμε υπομονή» είπε ένας εθελοντής της Ερυθράς Ημισελήνου σε μια γυναίκα που αγωνιούσε για την ξαδέλφη της, που διέμενε στο κτίριο.

«Οι εγκλωβισμένοι εκεί κάτω δίνουν μάχη. Πρέπει να είμαστε δυνατοί».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:08