search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:10
MENU CLOSE

Κορονοϊός: Δίνουν άδειες στου εργαζομένους να μείνουν στο σπίτι τους και κλείνουν κινεζικές επιχειρήσεις

27.01.2020 07:07
Κορωνοϊός: προστατευόμαστε και διεκδικούμε - Media

 

Μεγάλες επιχειρήσεις σε όλη την Κίνα κλείνουν προσωρινά τα καταστήματά τους και συνιστούν στο προσωπικό τους να εργαστεί από το σπίτι, προκειμένου να προφυλαχθεί από την εξάπλωση του κοροναϊού ο οποίος μέχρι στιγμής έχει κοστίσει τη ζωή σε 80 ανθρώπους και έχει προσβάλει περισσότερους από 2.700.

Επιπλέον οι εταιρείες δίνουν περισσότερες ημέρες διακοπών στους εργαζόμενούς τους, ακυρώνουν εκδηλώσεις και επιβάλουν καραντίνες καθώς προετοιμάζονται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της απόφασης των κινεζικών αρχών να παρατείνουν τις διακοπές για το κινεζικό νέο έτος κατά 3 ημέρες ως τις 2 Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.

Η αλυσίδα εστιατορίων Haidilao International Holding ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα καταστήματά της σε όλη την Κίνα από χθες Κυριακή ως την Παρασκευή, ενώ η εταιρεία gaming Tencent Holdings Ltd και η εταιρεία social media ByteDance συνέστησαν στο προσωπικό τους να εργαστεί από το σπίτι.

Πολλές άλλες εταιρείες συμβούλευσαν τους εργαζόμενούς τους που επιστρέφουν από την Ουχάν ή την επαρχία Χουμπέι να παραμείνουν σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ ακύρωσε την εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη, την πρώτη ημέρα που λειτουργεί ξανά μετά το κινεζικό νέο έτος, εξαιτίας του αυξημένου κινδύνου από τον κοροναϊό.

Οι επιχειρήσεις στην πόλη Σουζχού της ανατολικής Κίνας, όπου βρίσκεται ένα βιομηχανικό πάρκο για φαρμακευτικές και τεχνολογικές εταιρείες θα παραμείνουν κλειστές τουλάχιστον ως τις 8 Φεβρουαρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03