17/02/2020 10:03:39

Όταν ο Μητσοτάκης επιχειρηματολόγησε με... συνθήματα της ΚΝΕ στη Βουλή

Όταν ο Μητσοτάκης επιχειρηματολόγησε με... συνθήματα της ΚΝΕ στη Βουλή - Media

 

Στην πρόσφατη παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στη συζήτηση στη Βουλή για τα ΑΕΙ, υπερασπιζόμενος την αλλαγή που επιχειρεί η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως χρησιμοποίησε ένα σύνθημα της Αριστεράς. 

«Μπορούμε να κάνουμε τα πανεπιστήμιά μας καλύτερα, να τα συνδέσουμε με την αγορά εργασίας, να τα μετατρέψουμε σε βάσεις έρευνας και προόδου και όταν το πετύχουμε, ποιος ξέρει, ίσως και εγώ να συμμεριστώ το παλαιό σύνθημα της Αριστεράς, πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα».

Η συγκεκριμένη αναφορά όντως αιφνιδίασε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά του ΚΚΕ ακόμη περισσότερο.

Και αυτό γιατί το σύνθημα «Πρώτοι στα μαθήματα, πρώτοι στον αγώνα» είχε αναδείξει το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Γρηγόρης Φαράκος σε μια μπροσούρα για τη νεολαία που είχε γράψει στα τέλη της δικτατορίας και είχε διακινηθεί από την ΚΝΕ στα πανεπιστήμια στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Πάντως η ΚΝΕ είχε λοιδορηθεί από τις αντίπαλες παρατάξεις για εκείνο το σύνθημα, καθώς φάνταζε αναχρονιστικό και ξένο προς τα ήθη της αμφισβήτησης εκείνων των χρόνων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.