search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19
MENU CLOSE

Η εσωστρέφεια κρατά τον ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση

27.01.2020 09:27

 

Στα νοσοκομεία τα χειρουργεία κλείνουν το ένα μετά το άλλο, φάρμακα για τους καρκινοπαθείς δεν υπάρχουν, οι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ αύξηση στην σύνταξη τους, ο Ερντογαν απειλεί την χώρα, το προσφυγικό μοιάζει να είναι πρόβλημα χωρίς λύση και στον ΣΥΡΙΖΑ συζητάνε για το πώς θα …συζητήσουνε.

Έχει άραγε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πολυτέλεια ενώ έχουν ξεκινήσει τα πρώτα σοβαρά προβλήματα για την κυβέρνησης να αναλώνεται σε εσωκομματικές κόντρες , ίντριγκες και ατέρμονες συζητήσεις για το ποίο πρέπει να είναι το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα;

Μάλλον όχι. Μόνο που την απάντηση αυτοί την δίνουν όσοι είναι έξω και γύρω από την ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης . Την δίνουν οι απλοί ψηφοφόροι του 32%, , όλοι οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί πολίτες που αντιδρούν στην αυταρχικότητα της αστυνομίας , σε όλα αυτά που γίνονται με την Παιδεία , αλλά και στην λογική του πνίξτε τους πρόσφυγες για να μην έρθει η επόμενη βάρκα.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η αντιπαράθεση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους προεδρικούς και τους κομματικούς γίνεται για μια …καρέκλα. Τα στελέχη που βρίσκονται δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα κατηγορούν τους «53 συν » αλλά και τους συντρόφους τους που προέρχονται από το 3% του Συνασπισμού ότι προσπαθούν να τορπιλίσουν την διεύρυνση όχι μόνο γιατί έχουν εμμονή με την αριστερή ιδεολογική καθαρότητα αλλά και γιατί φοβούνται ότι εάν το κόμμα ανοίξει στην κοινωνία και μπουν νέα μέλη αυτοί ίσως μείνουν χωρίς δουλειά..

Από την άλλη οι κομματικοί ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με μαθηματική ακρίβεια τείνει να γίνει ΠΑΣΟΚ καθώς όλα τα ορφανά του κόμματος του Ανδρέα Παπανδρέου βρίσκουν σήμερα κομματική στέγη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιμένουν μάλιστα ότι με το ανεξέλεγκτο άνοιγμα στην κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνεύει να γίνει απλά ένα κόμμα εξουσίας χάνοντας την ιδεολογική ταυτότητα του για μια πιο δίκαιη κοινωνική πολιτική.

Το κακό είναι ότι όλα αυτά, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν να τα πουν μέσα στα όργανα ανοίγοντας και κλείνοντας μια συζήτηση για το μέλλον του κόμματος τους. Μέσα από διαρροές , δημοσιεύματα και μπηχτές προσπαθούν οι μεν να επιρρίψουν τις ευθύνες στους δε για το γεγονός ότι αντί να ασχοληθούν με την αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσουν ενάντια στην κυβέρνηση συζητούν για το ποιος είναι πιο αριστερός μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ο Αλέξης Τσίπρας καλείται να βρει την κατάλληλη δοσολογία για το πόσο ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ θα είναι το κόμμα του την στιγμή που οι πολίτες αγωνιούν για την ζωή τους δεδομένου ότι βλέπουν μέρα με την ημέρα ότι η κυβέρνηση να εφαρμόζει την πιο σκληρή φιλελεύθερη πολιτική.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χαρισματικός ηγέτης αλλά δεν είναι θαυματοποιός για να μπορέσει να κρατήσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους στο κόμμα του ενώ τα στελέχη του « σφάζονται » σε μια στιγμή μάλιστα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατάει το χαρτί του αιφνιδιασμού για τις πρόωρες εκλογές στα χέρια του.

Κάποια στιγμή όλοι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους πολίτες που τους εμπιστεύτηκαν και να σταματήσουν τα συντροφικά μαχαιρώματα. Οι προκλήσεις είναι μπροστά τους και αν συνεχίσουν να τις αντιμετωπίζουν με μικροκομματικές σκοπιμότητες το σίγουρο είναι ότι θα παραμείνουν πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19