search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:51
MENU CLOSE

Στην αγορά των wearables μπαίνει η MLS (Photo)

27.01.2020 11:38
Στην αγορά των wearables μπαίνει η MLS (Photo) - Media

 

H ελληνική εταιρεία κυκλοφορεί δύο νέα μοντέλα, ένα Smart Band κι ένα Smart Watch, συμβατά τόσο με Android όσο και με iOS συσκευές.

Την δική της πρόταση για wearables παρουσιάζει η MLS Innovation Inc συστήνοντας στους φαν της τεχνολογίας ένα Smart Band με έγχρωμη οθόνη αφής 1,14” αλλά και ένα Smart Watch με έγχρωμη οθόνη αφής 1,3” με κυρτό γυαλί υψηλής αντοχής 2.5D. Οι 2 συσκευές υποστηρίζουν πλήρως τους ελληνικούς χαρακτήρες στην προβολή των ειδοποιήσεων των εφαρμογών και είναι συμβατές τόσο με συσκευές Android όσο και με συσκευές iOS.

Παράλληλα τα έξυπνα ρολόγια είναι εφοδιασμένα μια σειρά από αισθητήρες που σχετίζονται με την ψηφιακή ευεξία και ενημερώνουν το χρήστη για τα βήματα που έχει διανύσει, για τις θερμίδες που έχει καταναλώσει, για τους καρδιακούς παλμούς του κατά την διάρκεια της όποιας δραστηριότητάς του, για το ποσοστό του οξυγόνου στο αίμα αλλά και για την ποιότητα του ύπνου του.

Στόχος της ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας είναι να ενσωματώσει τη νέα κατηγορία αυτή στο οικοσύστημα της ψηφιακής της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης MAIC. Με τον τρόπο αυτό η ψηφιακή βοηθός διευρύνει το πεδίο δράσης της, όπως και στην περίπτωση της σχετικής εφαρμογής στο Play Store, πέρα από το στατικό χώρο του σπιτιού ή του γραφείου.

MLS Wearable Smart Band

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η αγορά των Wearables αποτελεί μια από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως κι έχει πλέον ξεφύγει από τον περιορισμένο αριθμό των πρώιμων αποδεκτών (early adopters). Ειδικότερα και σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC τα wearables εξελίσσονται σε μια αγορά για το ευρύ κοινό η οποία καταγράφει ήδη υψηλή ζήτηση και προβλεπόμενο σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 22,4% μέχρι το 2023.

H MLS Innovation Inc

Όσο για την MLS Innovation Inc. να υπενθυμίσουμε ότι ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων τεχνολογιών που διευκολύνουν την καθημερινότητα των καταναλωτών. Το 1998 κατέκτησε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Laserlock με μια πατέντα η οποία εμπόδιζε την αντιγραφή Software CD-ROMs και είχε πουληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες.

Η εταιρεία συνέχισε την πορεία της προσφέροντας το πρώτο ελληνικό CD-ROΜ, την πρώτη Ελληνική Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια και τα πρώτα λογισμικά αναγνώρισης φωνής στα ελληνικά (Talk&Write™) και μετάφρασης (MLS Systran™). Ωστόσο ξεχώρισε την δεκαετία του 2000 όταν εισήλθε στην αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών μέσω της δική της φορητής συσκευής πλοήγησης με ενσωματωμένη Αναγνώριση φωνής, MLS Destinator Talk&Drive™. Η συσκευή έφτασε στα παρμπρίζ εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων στην Ελλάδα όπως και σε 7 ακόμα χώρες. Στη δεκαετία του 2010 η εταιρία προχώρησε στην ανάπτυξη συσκευών Smartphones και Tablets που χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης ενώ πρόσφατα πρόσθεσε στο πορτφόλιό της την ψηφιακή της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης MAIC. Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2018 σε 4 χώρες ενώ στα σχέδιά της περιλαμβάνεται η επέκταση σε 3 ακόμα χώρες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 18:49