search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:57
MENU CLOSE

Δυσοίωνος επιδημιολόγος του Χάρβαρντ για τον κορονοϊό: Επιδημία «θερμοπυρηνικού» επίπέδου

27.01.2020 14:08
Το Κρεμλίνο δεν παίρνει ειδικά μέτρα για τον κορονοϊό - Media

 

Ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό σχόλιο για την εξέλιξη της επιδημίας του κορονοΐού ανέβασε στο Twitter ο επιδημιολόγος στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ Έρικ Φέιγκλ-Ντινγκ, προσθέτοντας το «ειδικό βάρος» του σε όσους σημαίνουν συναγερμό για την επιδημία.

Συγκεκριμένα, στο ποστ του, ο Φέιγκλ-Ντίνγκ έγραψε: 

«ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ! (sic) O νέος κορονοϊός είναι στο 3,8! Πόσο άσχημη είναι αυτή η αναπαραγωγική αξία; Είναι “θερμοπυρηνική”, τόσο άσχημη, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο συντελεστή μεταδοτικότητας έξω από το… Twitter. Δεν υπερβάλλω».

 

Σε άλλο του tweet σημείωσε ότι «δεν θέλω να είμαι ο πρώτος επιδημιολόγος που το παραδέχεται, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε πιθανή ανεξέλεγκτη πανδημία που ο κόσμος δεν έχει δει από την ισπανική γρίπη του 1918».

Μάλιστα, όταν κάποιοι του επιτέθηκαν κατηγορώντας τον ότι κινδυνολογεί, απάντησε: «Κάποιοι λένε ότι προσπαθώ να προκαλέσω φόβο. Δεν προσπαθώ -είμαι επιστήμονας. Αυτός (σ.σ. ο ιός) είναι σοβαρός».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:57