search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:08
MENU CLOSE

Μυστικά ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει

27.01.2020 14:10
Μυστικά ομορφιάς που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει - Media

 

Κάθε γυναίκα που φροντίζει την εμφάνισή της έχει σίγουρα κάποια μυστικά ομορφιάς που είτε έμαθε από τη μαμά και τη γιαγιά, είτε μοιράστηκε με μια καλή φίλη στα σχολικά και φοιτητικά της χρόνια Αν λοιπόν είσαι αρχάρια ή ενδιαφέρεσαι να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου για την εμφάνισή σου, τότε αυτά είναι τα καλύτερα tips ομορφιάς, για να ξυπνάς πιο όμορφη.

Περισσότερος ύπνος

Περισσότερος ύπνος, πιο καθαρό δέρμα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει στο στρες που προκαλεί σπυράκια, ακόμα και σε ενήλικες. Σε έρευνες ειδικοί ανακάλυψαν ότι φοιτητές είχαν περισσότερες εξάρσεις σε περιόδους στρες.

Χρησιμοποίησε αντηλιακό ευρέος φάσματος

Πιθανότατα γνωρίζεις πως τα αντηλιακά μπορεί να αποτρέψουν τις ρυτίδες μπλοκάροντας τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Το ήξερες όμως πως ο δείκτης SPF αφορά μόνο στην προστασία από τις υπεριώδεις ακτίνες Β; Φαίνεται όμως πως οι υπεριώδεις ακτίνες Α μπορεί να παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στην πρόκληση των ρυτίδων. Για να μπλοκάρεις και τις ακτίνες UVA και τις UVB, αναζήτησε αντηλιακό ευρέος φάσματος.

Πιο λαμπερά μάτια

Θέλετε μάτια που λάμπουν; Μην αφήσετε τους μαύρους κύκλους να κλέψουν το φως. Οι μαύροι κύκλοι εμφανίζονται σε οικογένειες αλλά μπορεί να γίνουν πιο σκούροι αν δεν κοιμάστε αρκετά. Για να τους κρύψετε, εφαρμόστε μια ελαφριά στρώση κρέμας ματιών. Στη συνέχεια μια σταγόνα κονσίλερ ένα ή δυο τόνους ελαφρύτερο από τον τόνο του δέρματος.

Περιποιήσου τα χέρια σου

Το δέρμα στα χέρια σου έχει πολύ λίγο λιπαρό ιστό από κάτω και μπορεί εύκολα να αποκτήσει ρυτίδες όταν είναι ξηρό. Η εφαρμογή ενυδατικής κρέμας στη διάρκεια της ημέρας μπορεί να συγκρατήσει νερό στο δέρμα και βοηθάει το δέρμα των χεριών να παραμείνει αφράτο και πιο νεανικό. Αναζήτησε μια ενυδατική που περιέχει γλυκερίνη, καριτέ ή έλαιο ηλιόσπορων. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς λευκαντικές κρέμες για να καταπολεμήσεις τους λεκέδες της ηλικίας στα χέρια.

Μια καλή ρουτίνα για το δέρμα

Για απαλό και μαλακό πρόσωπο αρχίστε με ελαφρύ καθαριστικό για την απομάκρυνση της βρώμας και του μακιγιάζ. Στη συνέχεια εφαρμόστε ενυδατική. Για να διατηρηθούν οι εύθραυστες περιοχές ενυδατωμένες τη νύχτα, οι γιατροί συμβουλεύουν τη χρήση κρέμας ματιών που περιέχει γλυκερίνη και λιποζαν με βάση βαζελίνη

Μην καπνίζεις

Ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να προστατευτείς από τις βλάβες του δέρματος είναι να αποφύγεις το κάπνισμα. Μελέτες σε διδύμους δείχνουν πως οι καπνιστές έχουν περισσότερες ρυτίδες και το δέρμα τους είναι κατά 40% πιο λεπτό απ’ ότι στους μη καπνιστές. Ερευνητές πιστεύουν πως ο καπνός απελευθερώνει ένα ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, συστατικά που είναι ζωτικής σημασίας για τη δομή και την ελαστικότητα του δέρματος.

Τα ρετινοειδή δρουν καλύτερα τη νύχτα

Τα ρετινοειδή, προϊόντα δέρματος με βιταμίνη A, είναι ο χρυσός κανόνας όσον αφορά τη μείωση των ρυτίδων. Χρησιμοποιήστε τα τη νύχτα επειδή καθιστούν πιο ευαίσθητο το δέρμα. Η χρήση την ημέρα μπορεί να μειώσει την ανοχή σας στη ηλιακό φως και να προκαλέσει κοκκινίλες και σημάδια στο δέρμα.

Κάνε απολέπιση

Η απολέπιση απομακρύνει τα νεκρά, ξηρά κύτταρα και αποκαλύπτει το πιο φρέσκο δέρμα από κάτω τους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα πετσετάκι, μαζί με ένα απολεπιστικό καθαριστικό, για να τρίψεις απαλά το πρόσωπο και το δέρμα σου. Η τακτική απολέπιση θα σε βοηθήσει να έχεις λαμπερή και καθαρή επιδερμίδα. Πρόσεξε όμως να μην το παρακάνεις με την ένταση στο τρίψιμο γιατί τότε η επιδερμίδα σου μπορεί να ξεραθεί και να είναι ερεθισμένη.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:07