search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:33
MENU CLOSE

Ταλιμπάν: Εμείς ρίξαμε το αεροσκάφος με τους 83 νεκρούς στο Αφγανιστάν

27.01.2020 14:50
Ταλιμπάν: Εμείς ρίξαμε το αεροσκάφος με τους 83 νεκρούς στο Αφγανιστάν - Media

 

Ξετυλίγεται σταδιακά το «κουβάρι» της υπόθεσης συντριβής αεροσκάφους στο ανατολικό Αφγανιστάν με 83 νεκρούς.

Εκπρόσωπος των Ταλιμπαν και δημοσιογράφος στο Αφγανιστάν δήλωσαν ότι πρόκειται για στρατιωτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ

Ο Tariq Ghazniwal, δημοσιογράφος στην περιοχή, δήλωσε ότι είδε το αεροσκάφος να φλέγεται. Μάλιστα, φέρεται να είπε στο The Associated Press ότι είδε δύο πτώματα και το μπροστινό μέρος του αεροσκάφους είχε καταστραφεί από τις φλόγες. Πρόσθεσε ότι το σώμα και η ουρά του αεροσκάφους δεν υπέστησαν ζημιά.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχούλα Μουτζαχίν, δήλωσε ότι ένα αεροσκάφος των ΗΠΑ συνετρίβη στην επαρχία Ghazni. Ισχυρίστηκε ότι η συντριβή σκότωσε πολλά μέλη των υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Ο Ghazniwal δήλωσε ότι ο τόπος συντριβής ήταν περίπου 10 χιλιόμετρα μακριά από μια στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός ανώτερος αξιωματούχος του στρατού των ΗΠΑ, Beth Riordan, εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των Η.Π.Α., αρνήθηκε να σχολιάσει όταν ενημερώθηκε για τους ισχυρισμούς των Ταλιμπάν. Επιβεβαίωσε ότι νωρίτερα Αμερικανοί στρατιωτικοί ερευνούν αναφορές για σύγκρουση στο Αφγανιστάν. Είπε ότι παρέμεινε ασαφές ποιο αεροσκάφος συμμετείχε στη συντριβή.

Ωστόσο, οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά μέσα που υποτίθεται ότι προέρχονται από την τοποθεσία συντριβής έδειξαν ότι θα μπορούσαν να είναι τα ερείπια ενός αεροσκάφους Bombardier E-11A, το οποίο ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί για την ηλεκτρονική επιτήρηση του Αφγανιστάν.

Αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι το αεροπλάνο με τους 83 επιβάτες ανήκει στην εταιρεία Ariana Afghan Airlines.

Ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε την οποιαδήποτε σχέση. «Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους, αλλά αυτό δεν ανήκει στην Ariana, διότι οι δύο πτήσεις της από την Χεράτ στην Καμπούλ και από την Χεράτ στο Δελχί είναι ασφαλείς» επισήμανε.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Αφγανιστάν, διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για εμπορική πτήση. Σε ανακοίνωσή της, τόνισε ότι «δεν έχει καταγραφεί η συντριβή κανενός πολιτικού αεροσκάφους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:31