search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:29
MENU CLOSE

Έφυγε από τη ζωή η «ψυχή» της ΔΕΘ, ο Αριστείδης Ποζρικίδης

27.01.2020 15:20
Έφυγε από τη ζωή η «ψυχή» της ΔΕΘ, ο Αριστείδης Ποζρικίδης - Media

 

Έφυγε από τη ζωή ο Αριστείδης Ποζρικίδης, του οποίου το όνομα ταυτίστηκε με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς επί χρόνια διετέλεσε αντιπρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΘ – Helexpo.

Ο Αριστείδης Ποζρικίδης, πατέρας του σημερινού διευθύνοντος συμβούλου του εθνικού εκθεσιακού φορέα κ. Κυριάκου Ποζρικίδη, γεννήθηκε το 1927 από γονείς πρόσφυγες, υποστήριξε με όλες του τις δυνάμεις τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και την προβολή της πόλης του της Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου, γενικός γραμματέας και αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, στο οποίο και ανακηρύχθηκε επίτιμος πρόεδρος το 1997. Παράλληλα, διετέλεσε μέλος διοικητικού συμβουλίου και αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, από την οποία του απονεμήθηκε Τιμητική Διάκριση στις 4 Νοεμβρίου 2017 για την συνεισφορά του.

Υπηρέτησε ως μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ενώ επί μία 20ετία διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στην οποία επί χρόνια υπήρξε και αντιπρόεδρος.

Μάλιστα, για την μακρόχρονη προσφορά του στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας της πόλης, τού απονεμήθηκε στις 16 Ιουλίου 2008 το Αργυρό Μετάλλιο της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα με την πλούσια κοινωνική του δράση δραστηριοποιήθηκε και στον χώρο των επαγγελματιών αυτοκινητιστών.

Αστικός λεωφορειούχος από το 1953, πρόεδρος του Σωματείου «Μέγας Αλέξανδρος» από το 1964 μέχρι το 2014, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ επί μια 20ετία, αναγορεύθηκε επίτιμος πρόεδρος του Οργανισμού. Τέλος, υπήρξε ενεργό μέλος της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Θεσσαλονίκης, με πλούσιο κοινωφελές έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, με συνεχές ενδιαφέρον για τα εθνικά θέματα και τα θέματα της Μακεδονίας, και του Σωματείου «Άγιος Βασίλειος – Βασιλειάδα»

Μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Αριστείδη Ποζρικίδη, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo, συνήλθε έκτακτα και αποφάσισε τα εξής: Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος την ανείπωτη και βαθιά του θλίψη, καθώς και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, Να καταθέσει χρηματικό ποσό εις μνήμην του σε ίδρυμα που θα προτείνει η οικογένεια του εκλιπόντος και Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον Τύπο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου, και ώρα 15:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15