05/07/2020 14:06:54

Ποιοι συνταξιούχοι δεν θα δουν αυξήσεις μετά τον νέο επανυπολογισμό

Ποιοι συνταξιούχοι δεν θα δουν αυξήσεις μετά τον νέο επανυπολογισμό - Media

 

Περίπου 200.000 νέοι και παλαιοί συνταξιούχοι θα δικαιούνται πραγματικές αυξήσεις από 2 έως 40 ευρώ τον μήνα και κάποιοι θα φτάσουν στα 50 ευρώ τον μήνα βάσει του νέου ασφαλιστικού, ωστόσο υπάρχουν και κατηγορίες συνταξιούχων που δεν θα δουν καμία αύξηση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία”, οι μεγάλες κατηγορίες των συνταξιούχων οι οποίοι αναμένεται να μην δουν καμία αύξηση μετά τη διαδικασία του νέου επανυπολογισμού (αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου) είναι οι εξής:

1. Όσοι και όσες είχαν έως 30 έτη ασφάλισης. Υπολογίζεται ότι με αυτά τα χρόνια ασφάλισης έχει συνταξιοδοτηθεί περίπου το 80% των δικαιούχων κύριων συντάξεων, δηλαδή περίπου 2.000.000 από το σύνολο των περίπου 2.550.000 “παλιών” και “νέων” συνταξιούχων.

2. Όσοι και όσες έχουν από 31 έτη ασφάλισης και πάνω αλλά όποιες αναπροσαρμογές θα καλυφθούν από τις υφιστάμενες προσωπικές διαφορές.

3.Οι δικαιούχοι και δικαιούχες συντάξεων θανάτου (χηρείας), αναπηρίας καθώς και όσοι παίρνουν σύνταξη από τον τ. ΟΓΑ και όσοι και όσες λαμβάνουν τα βοηθήματα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.