search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:44
MENU CLOSE

Κρήτη: Αστυνομικοί τον ξυλοκόπησαν άγρια και καταδικάστηκε αυτός σε φυλάκιση

27.01.2020 17:18
Κρήτη: Αστυνομικοί τον ξυλοκόπησαν άγρια και καταδικάστηκε αυτός σε φυλάκιση - Media

 

Καταδικάστηκε τη Δευτέρα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου νεαρός Αλβανός που τέσσερα χρόνια πριν είχε καταγγείλει δημόσια αστυνομικούς της ΟΠΚΕ για τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 27χρονος αλλοδαπός κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της ψευδούς καταμήνυσης κατά συρροή και της ψευδορκίας μάρτυρα και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μήνα.

Η εξέλιξη αυτή συνιστά δικαίωση, όπως αναφέρεται, για τους πέντε αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν στο «μάτι του κυκλώνα» χωρίς να φταίνε.

Ο 23χρονος, τότε, Αλβανός είχε καταγγείλει ότι αστυνομικοί της συγκεκριμένης ειδικής υπηρεσίας αφού έσπασαν την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας όπου διέμενε, βιαιοπράγησαν σε βάρος του, τον χτύπησαν κατ’ επανάληψη με λακτίσματα και με τις υπηρεσιακές αρβύλες στο κεφάλι και στον αυχένα ενώ ακόμα και κατά τη μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου συνέχισαν να τον χτυπούν.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αντίσταση, απείθεια και απειλή ενώ την επόμενη μέρα και ο ίδιος υπέβαλε έγκληση κατά των αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό του. Ωστόσο, η δική του έγκληση τέθηκε στο αρχείο με βάση το πόρισμα του ιατροδικαστή που έκανε λόγο, όπως αναφέρεται, «για απλές εκδορές που μπορούσαν να δικαιολογηθούν στο πλαίσιο μίας σύλληψης».

Ο δικός του ισχυρισμός ανέφερε ότι οι αστυνομικοί του την είχαν «στημένη» επειδή είχε προηγηθεί κάποιο φραστικό επεισόδιο με αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, τις προηγούμενες ημέρες.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν από την άλλη ότι επιχειρήθηκε έλεγχος σε βάρος του στη μέση του δρόμου – και όχι στην είσοδο πολυκατοικίας – επειδή υπήρχαν πληροφορίες ότι διακινούσε ναρκωτικά. Εκείνος αντιστάθηκε και υπήρξε πάλη ενώ για την σύλληψη του ασκήθηκε η προβλεπόμενη νόμιμη βία. Μάλιστα μετά τα όσα κατήγγειλε σε βάρος τους και την πανελλήνια δημοσιότητα που πήρε το θέμα, υπέβαλαν έγκληση εναντίον του ενώ υπήρξε και αυτεπάγγελτη διαδικασία από την Εισαγγελία.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15