search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:46
MENU CLOSE

Μέγκαν Μαρκλ: Δείτε την στα 11 της χρόνια να κατηγορεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες για σεξισμό (Video)

28.01.2020 12:04
Μέγκαν Μαρκλ: Δείτε την στα 11 της χρόνια να κατηγορεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες για σεξισμό (Video) - Media

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Χόλιγουντ, καθώς ο πατέρας της εργαζόταν ως σκηνοθέτης και φωτιστής σε μεγάλες παραγωγές. Από πολύ μικρή ηλικία, τον συνόδευε στα στούντιο και έβλεπε όλη τη δράση από τα παρασκήνια. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι αυτό ήθελε να κάνει κι εκείνη όταν μεγαλώσει.

Ωστόσο, η πρώτη της εμφάνιση μπροστά από τις κάμερες δεν έγινε για να ερμηνεύσει κάποιο ρόλο, αλλά για να εκφράσει δημόσια τα φεμινιστικά της πιστεύω. Αφορμή στάθηκε μία εργασία που της ανέθεσε η δασκάλα της στο δημοτικό όταν ήταν 11. Για το μάθημα της κοινωνικής αγωγής, τα παιδιά της τάξης της έπρεπε να αξιολογήσουν τα μηνύματα που περνάνε οι διαφημίσεις στους τηλεθεατές. Την προσοχή της 11χρονης τράβηξε μία συγκεκριμένη διαφήμιση της εταιρείας «Procter & Gamble».

«Οι γυναίκες πολεμούν τις λιπαρές κατσαρόλες και τα τηγάνια με το σαπούνι Ivory», ακουγόταν να λέει ο εκφωνητής την ώρα που δύο γυναικεία χέρια ετοιμάζονταν να πλύνουν τα βρώμικα πιάτα στο νεροχύτη. Η νεαρή μαθήτρια αντιλήφθηκε πως αυτό που υπονοούσε ο διαφημιστής ήταν ότι το πλύσιμο των πιάτων αποτελούσε γυναικεία δουλειά. Ωστόσο, η μικρή δεν αρκέστηκε στο να παρουσιάσει το γεγονός αυτό ενώπιον της τάξης της. Αποφάσισε να στείλει μία επιστολή διαμαρτυρίας στην εταιρεία, ζητώντας να αλλαχθεί το μότο της διαφήμισης για να μην είναι σεξιστικό.

Θέλοντας να εξασφαλίσει ότι η φωνή της θα ακουστεί, έστειλε την ίδια επιστολή στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, στην παρουσιάστρια της αγαπημένης της παιδικής ενημερωτικής εκπομπής, καθώς και σε μία γνωστή δικηγόρο του Λος Άντζελες. Προς έκπληξη όλων, η επιμονή της ανταμείφθηκε. Μερικές εβδομάδες αργότερα, και οι τρεις γυναίκες είχαν απαντήσει στις επιστολές με υποστηρικτικά λόγια προς την 11χρονη μαθήτρια. Μάλιστα, η παρουσιάστρια θέλησε να την καλέσει στην εκπομπή για να εκθέσει δημόσια τους προβληματισμούς της και να εμπνεύσει κι άλλα παιδιά της ηλικίας της….

«Δε νομίζω ότι είναι σωστό για τα παιδιά να μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι η μαμά κάνει τα πάντα. Αν δείτε κάτι που δεν σας αρέσει ή σας προσβάλλει, στην τηλεόραση ή οπουδήποτε αλλού, γράψτε γράμματα και στείλτε τα στο σωστό μέρος. Μπορείτε πραγματικά να κάνετε τη διαφορά, όχι μόνο για εσάς, αλλά για άλλους ανθρώπους», δήλωσε στην κάμερα. Μετά τις διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα, τελικά η έκκλησή της εισακούστηκε. Η «Procter & Gamble» παραδέχθηκε το λάθος της και αντικατέστησε το «γυναίκες» με τη λέξη «άνθρωποι».

Πάνω από μία εικοσαετία αργότερα, η 36χρονη γυναίκα μνημόνευσε το περιστατικό σε ομιλία της ως καλεσμένη στο συνέδριο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για την ισότητα των φύλων. Για την ίδια, αυτή ήταν η αρχή μίας μακράς πορείας φεμινιστικών αγώνων που εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά και μετά το γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι.

Ο ανατρεπτικός της χαρακτήρας όμως, φάνηκε για ακόμη μία φορά, όταν από κοινού με το σύζυγό της αποφάσισαν να αποποιηθούν τη βασιλική ιδιότητα και να ζήσουν μακριά από τα αξιώματα του παλατιού. Το όνομά της είναι Μέγκαν Μαρκλ….

 

Πηγή: mixanitouxronou

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:45