search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:41
MENU CLOSE

Μικτές διαθέσεις στην Ευρώπη, αλλαγές προσήμων στο Χ.Α.

28.01.2020 12:07
Μικτές διαθέσεις στην Ευρώπη, αλλαγές προσήμων στο Χ.Α. - Media

 

Με μικτά πρόσημα και μικρές μεταβολές, κινούνται οι δείκτες στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την χτεσινές απώλειες που σημείωσαν λόγω του κοροναϊού, με τους ενεργούς επενδυτές να παρακολουθούν την διεθνή τάση και τις οικονομικές ειδήσεις που ανακοινώνονται.

Στο επίκεντρο της προσοχής επανέρχεται και το “Brexit”, καθώς την Παρασκευή το Ηνωμένο Βασίλειο, επισήμως, αποχωρεί από την Ευρώπη και ξεκινά η μεταβατική περίοδος, με τις δύο πλευρές να εργάζονται πάνω σε αυτό.

Εν τω μεταξύ, “η κυβέρνηση της Γερμανίας εκτιμά ότι η οικονομική ανάπτυξη θα φτάσει το 1,1% φέτος, σε σχέση με μια προηγούμενη εκτίμηση για 1%”, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης επεκτάθηκε κατά 0,6% το 2019, με τον βραδύτερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και έξι χρόνια

Τα αποτελέσματα της διαδικασίας εποπτικού ελέγχου και αξιολόγησης των τραπεζών (Supervisory Review and Evaluation Process – SREP) για το 2019, παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Andrea Enria.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΚΤ, η εσωτερική διακυβέρνηση των τραπεζών συνεχίζει να εμφανίζει σημάδια χειροτέρευσης. Ο κ. Εnria εξέφρασε την ανησυχία του για τα επιχειρηματικά μοντέλα, την εσωτερική διακυβέρνηση και τους λειτουργικούς κινδύνους στις τράπεζες και υπογράμμισε ότι σε αυτούς θα εστιαστεί το εποπτικό έργο.

Πριν μεταφερθούμε στο Χ.Α. αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από τα 17,5 δισ. ευρώ διαμορφώνονται οι προσφορές των επενδυτών στο βιβλίο που άνοιξε νωρίτερα ο ΟΔΔΗΧ για την έκδοση 15ετους ομολόγου.

Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση άνοιξε σήμερα το πρωί ενώ στόχος είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η άντληση ποσού μεταξύ 2 και 2,5 δισ. ευρώ.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, η συμπλήρωση των πρώτων τεσσάρων ωρών συνεδρίασης, βρήκε τον γενικό δείκτη να αλλάζει πρόσημα, κινούμενος μεταξύ 939,33 (+0,33%) και 930,91 μονάδων (-0,57%), σαφώς περιορισμένο το ενδιαφέρον για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων και τον τζίρο στα γνωστά χαμηλά επίπεδα των τελευταίων ημερών, μόλις και μετά βίας να ξεπερνά τα 25 εκατ., από τα οποία τα 3,7 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι περισσότερες των οποίων περιστρέφονται πέριξ του αμέσως προηγούμενου κλεισίματος, με αξιοσημείωτες μεταβολές κινούνται μόνο οι Alpha Bank (+1,63%), Viohalco (-1,16%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (+3,28%), Jumbo (-1,48%), ΟΛΠ (-1,52%), ΟΠΑΠ (-1,03%), ΟΤΕ (-1,09%), Σαράντης (+1,24%) και Fourlis (+2,29%).

Με τα παραπάνω δεδομένα, όλα τα ενδεχόμενα όσον αφορά το τελικό πρόσημο της συνεδρίασης παραμένουν ανοιχτά.

Θα είναι θετική ένδειξη το κλείσιμο του γενικού δείκτη στα υψηλά ημέρας και αρνητική η υποχώρηση χαμηλότερα των 930 μονάδων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:40