search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:38
MENU CLOSE

Εν μέρει αθώωση Αμβροσίου ζητεί ο Εισαγγελέας για το ομοφοβικό «Φτύστε τους»

28.01.2020 13:21
Ο Αμβρόσιος επιμένει: «Ο αφορισμός έγινε» - Aπίστευτες ατάκες-μαϊμού προσάπτει στον Μητσοτάκη! - Media

 

Oι αλλαγές που έφερε ο νέος Ποινικός Κώδικας «επιβάλλουν», κατά τον εισαγγελέα Παναγιώτη Μπρακουμάτσο, την εν μέρει αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, για την ανάρτησή του με ομοφοβικό περιεχόμενο (σς: καταφερόταν κατά των ομοφυλοφίλων και είχε γράψει το περιβόητο «φτύστε τους») για την οποία είχε καταδικαστεί σε 7 μήνες φυλάκιση, με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση του κ. Μπρακουμάτσου στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων πρέπει να αθωωθεί για το αδίκημα της κατάχρησης αξιώματος: «Με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα καταργήθηκε το άρθρο του προισχύσαντος για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Στην προκειμένη περίπτωση ο αναιρεσίων  (σ.σ ο  κ.Αμβρόσιος ) καταδικάστηκε για το έγκλημα αυτό και του επιβλήθηκε ποινή 5 μηνών και συνολική ποινή 7 μηνών. Ενόψει αυτών   πρέπει να εφαρμοστεί η επιεικέστερη διάταξη, να αναιρεθεί η προσβαλλόμενη απόφαση και κατά το μέρος αυτό να κηρυχθεί αθώος ο αναιρεσίων και να αφαιρεθεί η ποινή των 5 μηνών».

Ωστόσο, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε να απορριφεί η αίτηση αναίρεσης του Μητροπολίτη ως προς το σκέλος της καταδίκης του με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο καθώς και οι άλλοι προβαλλόμενοι λόγοι αναίρεσης της απόφασης εκ μέρους του Μητροπολίτη,ο οποίος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα.

Από την πλευρά τους, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής επισήμαναν ότι το αδίκημα της κατάχρησης αξιώματος, μετά την κατάργηση του άρθρου τυποποιείται σε άλλο άρθρο του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια. Και ως εκ τούτου λόγω του ρατσιστικού υποστρώματος δεν τίθεται ζήτημα αποποινικοποίησης του αδικήματος. «Δεν είναι κάθε λόγος ρατσιστικός. Αν δεν είναι αυτός δεν είναι κανένας» τόνισε η πολιτική αγωγή.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε αθωωθεί σε πρώτο βαθμό, αλλά ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου άσκησαν έφεση κατά την εκδίκαση της οποία καταδικάστηκε. Πλέον αναμένεται σε λίγους μήνες η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Πηγή: ethnos.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:34