search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:17
MENU CLOSE

«Κόλαφος» Βρετανίας στις ΗΠΑ: «Πράσινο φως» στη Huawei για το 5G

28.01.2020 14:21
Είναι οριστικό: Η Βρετανία απέκλεισε την Huawei από τα δίκτυα 5G - Media
 
Παρά την πίεση των ΗΠΑ για πλήρη αποκλεισμό της Huawei από το δίκτυο 5G και εντός της βρετανικής επικράτειας, η Βρετανία αποφάσισε να δώσει το «πράσινο φως» στην εταιρεία για την κατασκευή περιφερειακών τηλεπικοινωνιακών δικτύων, ωστόσο με «περιορισμένο ρόλο», σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του BBC.
 
Πιο συγκεκριμένα, ο κινεζικός κολοσσός δεν θα μπορεί να φτάσει στον λεγόμενο «πυρήνα» του δικτύου, ενώ στα περιφερειακά του τμήματα θα έχει πρόσβαση μόνο στο 35% των υποδομών, ποσοστό που περιλαμβάνει και τις ραδιοφωνικές συχνότητες. Παράλληλα, η εταιρεία δεν θα μπορεί να αναπτύξει δίκτυο 5G σε περιοχές με στρατιωτικές και πυρηνικές εγκαταστάσεις.
 
«Η Huawei έχει λάβει τη διαβεβαίωση της βρετανικής κυβέρνησης ότι μπορεί να συνεχίσει τη συνεργασία με τους πελάτες της για την εξέλιξη του 5G δικτύου», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία, Victor Zhang, σημειώνοντας πως αυτή η απόφαση «δίνει στη Μεγάλη Βρετανία πρόσβαση στην τεχνολογία που ηγείται του πλανήτη αυτή τη στιγμή και διασφαλίζει μια ανταγωνιστική αγορά».
 
Έκδηλη είναι η απογοήτευση από την πλευρά των ΗΠΑ, που εδώ και καιρό ασκούσαν πιέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για αποκλεισμό του κινεζικού κολοσσού από την αγορά, με αξιωματούχο του Ντόναλντ Τραμπ να επιβεβαιώνει τη δισθυμία του Λευκού Οίκου για την εν λόγω απόφαση. Αυτή η απόφαση του Μπόρις Τζόνσον θεωρείται η μεγαλύτερη που έχει λάβει στη μετά Brexit εποχή.
 
Πηγή: ethnos.gr / BBC
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24