18/02/2020 15:25:50

Αθανασίου καταγγέλλει πιέσεις από τον Παπαγγελόπουλο - «Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη» απαντά ο πρώην υπουργός

Αθανασίου καταγγέλλει πιέσεις από τον Παπαγγελόπουλο - «Θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη» απαντά ο πρώην υπουργός - Media

 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος σε σημερινή δήλωσή του χαρακτήρισε ψεύτη και βραδυφλεγή τον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Παναγιώτη Αθανασίου, μετά την κατάθεσή του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της Novartis.

Ακόμη, ο κ. Παπαγγελόπουλος υπενθυμίζει στον κ. Αθανασίου ότι «οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους».

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Παπαγγελόπουλου έχει ως εξής:

«Οι εισαγγελείς οφείλουν όταν δέχονται πιέσεις να αντιδρούν, να τις καταγγέλλουν άμεσα και όχι να εκλιπαρούν για άλλη μια ανανέωση της θητείας τους. Ο κ. Αθανασίου χρειάστηκε 3 χρόνια για να κατασκευάσει τα αισχρά ψέματά του προκειμένου να εναρμονιστεί με την πλημμυροπαθή κ. Ράικου, η οποία με στημένη αναφορά στο όνομά του προκάλεσε την κατάθεσή του. Τους ενώνει σίγουρα η πίκρα και το μένος της μη παραμονής στις θέσεις τους για μια ολόκληρη εξαετία.

Κάποιες καρέκλες έχουν μέλι, κολλάς σ' αυτές και άντε να ξεκολλήσεις μετά… Ο κ. Αθανασίου δεν έχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου, είναι ψεύτης και βραδυφλεγής. Σε αντίθεση με αυτόν θα αντιδράσω άμεσα και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη. Θα αποκαλύψω όλα τα κατά παραγγελία ψέματά του και για ποιους λόγους δεν του επιτρέπεται πλέον να ασκεί τα καθήκοντά του ως εισαγγελέας».

Σημειώνεται πως ο πρώην εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis πως δεχόταν πιέσεις από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για άσκηση διώξεων . 

Συγκεκριμένα, ο πρώην εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, φέρεται να δήλωσε σύμφωνα με το skai.gr ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος του είπε πως «την εξουσία που έχω σήμερα με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν την είχα ποτέ στη ζωή μου».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Αθανασίου κατήγγειλε ότι του ζητήθηκε από τον κ. Παπαγγελόπουλο να ενημερώνεται για την εξέλιξη υποθέσεων, κυρίως ιδιοκτητών καναλιών.

Ο πρώην εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος φέρεται να κατέθεσε ότι υπήρξαν οικογενειακοί φίλοι με τον κ. Παπαγγελόπουλο, καταλογίζοντάς του πάντως ότι τον παρέκαμψε, διαβιβάζοντας επιστολή του κ. Φιλιππάκη στον προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών κ. Ζαγοραίο, χωρίς ο ίδιος να λάβει ενημέρωση αν και αφορούσε υπόθεση που ερευνούσε.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.