search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:41
MENU CLOSE

Κίνα-κορονοϊός: Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 132 – Πιο πολλά τα κρούσματα και από τον SARS!

29.01.2020 06:21
Κίνα-κορονοϊός: Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 132 - Πιο πολλά τα κρούσματα και από τον SARS!  - Media

 

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του νέου κορονoϊού σε όλη την επικράτεια της χώρας της Ασίας αυξήθηκε σε 132 ενώ επιβεβαιώθηκαν 1.459 νέα κρούσματα ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης. 

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 5.974 ως χθες το βράδυ, σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η Εθνική Επιτροπή Υγεία. Ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων ανερχόταν σε 9.239, κατά την ίδια πηγή.

Τα στοιχεία αυτά σημαίνουν πως το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κοροναϊό ξεπέρασε αυτόν των κρουσμάτων του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (ΣΟΑΣ).

Image

Mαλαισία

Το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εντοπίστηκαν άλλα τρία κρούσματα του νέου κοροναϊού που προκαλεί επιδημία ιογενούς πνευμονίας στην Κίνα, γεγονός που αυξάνει το σύνολό τους στη χώρα αυτή σε 7.

Όλοι οι ασθενείς είναι υπήκοοι της Κίνας, σημείωσε η Κουάλα Λουμπούρ.

Τα τρία νέα κρούσματα είναι ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών, ένας 52χρονος άνδρας και η μητέρα δύο παιδιών που είχε ήδη επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί, διευκρίνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Μαλαισίας.

Αυστραλία

Οι αρχές της Αυστραλίας θα βοηθήσουν υπηκόους τους που το επιθυμούν να εγκαταλείψουν την επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επίκεντρο του νέου κορονoϊού, και θα τους θέσει σε απομόνωση στο Νησί των Χριστουγέννων, ανακοίνωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον σήμερα, αφού ενημερώθηκε για την πορεία της επιδημίας από τις κινεζικές αρχές.

«Αποφασίσαμε (…) να καταρτίσουμε σχέδιο για τη διεξαγωγή επιχείρησης» προκειμένου να «αναχωρήσουν απομονωμένοι και ευάλωτοι Αυστραλοί» από την πόλη Ουχάν και την επαρχία Χουμπέι, δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους στην Καμπέρα.

Αραβικά Εμιράτα

Κρούσμα του νέου κοροναϊού ο οποός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 132 ανθρώπους στην Κίνα επιβεβαιώθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- πρόκειται για μέλος οικογένειας που αφίχθη στη χώρα από την πόλη Ουχάν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων WAM, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

Δεν έγινε σαφές εάν έχει προσβληθεί μόνο ένα μέλος της οικογένειας αυτής, ή πόσα μέλη της ταξίδεψαν στα ΗΑΕ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10