search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:27
MENU CLOSE

Δήμος Αθηναίων: Στα αζήτητα 160.000 κουτιά γάλα εβαπορέ – Πού θα δοθούν τελικά

29.01.2020 07:19
Δήμος Αθηναίων: Στα αζήτητα 160.000 κουτιά γάλα εβαπορέ - Πού θα δοθούν τελικά - Media

 

Tην διάθεση των 157.344 κουτιών γάλακτος εβαπορέ που έχουν μείνει στα αζήτητα επειδή δεν ήρθαν να τα παραλάβουν οι εργαζόμενοι που τα δικαιούνται δωρεάν, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Σύμφωνα με την απόφαση, αυτή η ποσότητα γάλακτος που αντιστοιχεί σε 3.278 κούτες των 48 κουτιών θα γίνει προσπάθεια να διατεθεί σε κατηγορίες εργαζομένων όπως δημοτικοί αστυνομικοί, μηχανικοί (όλες οι σχετικές ειδικότητες), γεωπόνοι-δασολόγοι, κλητήρες – θυρωροί, βρεφονηπιοκόμοι και ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό.

Όπως αναφέρει το Έθνος, mε βάση Υπουργική Απόφαση του 2006, δωρεάν γάλα δικαιούνται οι εργαζόμενοι που ασκούν ανθυγιεινά καθήκοντα (καθαριότητα, νεκροταφεία, αποχετεύσεις κλπ) ως αντιπαροχή για την επιβάρυνση στην υγεία τους. Υπήρξε όμως ένα μακρύ διάστημα μεταξύ των ετών 2011-2016 που ο Δήμος Αθηναίων δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τις ετήσιες ποσότητες του γάλακτος καθώς οι διαγωνισμοί για την προμήθεια απέβαιναν άκαρποι ή καθυστερούσαν υπερβολικά και περνούσε ο χρόνος διανομής των προϊόντων. Το αποτέλεσμα ήταν για τα χρόνια εκείνα να δοθεί η παροχή σε χρήμα και κάθε ένας από τους περίπου 3.000 δικαιούχους να εισπράξει περίπου 250 ευρώ ανά έτος.

Το σύστημα προμηθειών κατάφερε τα τελευταία χρόνια να ανταποκριθεί καλύτερα αλλάζοντας όμως το φρέσκο γάλα που αναφέρει η Υπουργική Απόφαση σε εβαπορέ που έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Τότε προέκυψε το πρόβλημα της διανομής του. Εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων, διαμαρτύρονται διότι άλλαξε ο τόπος αποθήκευσης και αντί για το αμαξοστάσιο στην Ιερά Οδό μετακινήθηκε στο παλιό Φρουραρχείο απέναντι στον Σταθμό Λαρίσης και άλλους αποθηκευτικούς χώρους.

Το άλλο πρόβλημα, σύμφωνα με τους εργαζομένους, είναι ότι η διανομή γίνεται μια φορά το χρόνο. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι πρέπει ο δικαιούχος να βρει τρόπο να παραλάβει επτά κούτες των 48 κουτιών η κάθε μια, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο εάν δεν έχει δικό του μεταφορικό μέσο. Το αποτέλεσμα είναι να μείνουν αδιάθετα τα 157.344 κουτιά σε σύνολο περίπου 1 εκατομμυρίου που προμηθεύεται ο Δήμος Αθηναίων για τους δικαιούχους. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι δεν ήρθαν να τα παραλάβουν πάνω από 460 εργαζόμενοι, δηλαδή ο 1 στους 7.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:27