21/02/2020 21:36:56

Φιλιππάκης για κατάθεση Αθανασίου: Ψεύδεται και επικαλείται ευφάνταστα σενάρια

Φιλιππάκης για κατάθεση Αθανασίου: Ψεύδεται και επικαλείται ευφάνταστα σενάρια - Media

 

Ανακοίνωση, σχετικά με τα όσα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας Π. Αθανασίου, εξέδωσε την Τετάρτη ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης (εφημερίδες «Δημοκρατία», «Espresso», «Eστία])

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Φιλιππάκη έχει ως εξής:

"ΙΩΑΝΝΗΣ Ν. ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ
Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2020

Στη σημερινή κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη NOVARTIS, ο κ. Π. Αθανασίου διάβασε τα παραμύθια της Xαλιμάς. Τρια στοιχεία τον διαψεύδουν πανηγυρικά και δημιουργούν απορίες για τους πραγματικούς λόγους που τον οδήγησαν να επικαλεστεί ευφάνταστα σενάρια.
1. Καμία επιστολή δεν έστειλα τον Αύγουστο του 2015 στον κ. Παπαγγελόπουλο που να αφορούσε καταγγελίες για εγκληματική οργάνωση με χρήματα που κατέληγαν σε πολιτικά πρόσωπα.
2. Εκείνη την περίοδο όχι μόνο δεν επικοινωνούσα με τον κ. Παπαγγελόπουλο αλλά δεν τον γνώριζα καν.
3. Η έρευνα για τη λίστα Λαγκάρντ είχε αρχίσει μήνες πριν τις εν λόγω φαντασιώσεις του κ. Αθανασίου και μάλιστα τον Αύγουστο του 2015 είχαν κληθεί για κατάθεση, μάρτυρες ως ύποπτοι.Θα ήταν τίτλος τιμής για μένα, εάν ο έλεγχος για τη λίστα Λαγκάρντ είχε ξεκινήσει με παρέμβασή μου. Δυστυχώς όμως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, παρότι ο κ. Αθανασίου έτσι "έπρεπε" να τα παρουσιάσει..."

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.