search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:34
MENU CLOSE

Πέτσας: Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, έχουμε κρίσιμα εθνικά θέματα

29.01.2020 14:10
Πέτσας: Πρέπει να είμαστε ενωμένοι, έχουμε κρίσιμα εθνικά θέματα - Media

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι το θέμα του ποδοσφαίρου είναι πολύ δύσκολο καθώς είπε ότι απευθύνεται κυρίως στο θυμικό ανθρώπων που αγαπούν τις ομάδες τους και ταυτίζονται μ’ αυτές. «Επομένως, είναι δύσκολο να απευθυνθείς με τον ορθό λόγο στα ζητήματα αυτά. Η δική μας παρέμβαση είναι μια πολιτική επιλογή και να την εξηγήσω. Πολιτική επιλογή γιατί βλέπουμε ένα θέμα το οποίο έχει τις ρίζες του στις χρόνιες παθογένειες του ποδοσφαίρου, να εξελίσσεται σ’ ένα θέμα που μπορεί να διαταράξει την κοινωνική συνοχή και να δημιουργήσει πρόβλημα σε μία περίοδο, που η Ελλάδα πρέπει να είναι ενωμένη. Σε μια περίοδο που έχει κρίσιμα εθνικά θέματα. Επομένως ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση παίρνει μια πρωτοβουλία βαθειά πολιτική», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι η παρέμβαση έχει να κάνει στο θεσμικό πλαίσιο και δεν αφορά στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι πρόκειται για γνωμοδότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα κριθεί από την αθλητική Δικαιοσύνη και τα αρμόδια όργανα όσο προχωράει η υπόθεση.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές επιθετικές απέναντι στην κυβέρνηση και από την πλευρά της μιας ομάδας και από την πλευρά της άλλης, δείχνει ότι μάλλον, κάτι καλό κάνουμε. Γιατί, επαναλαμβάνω, κάνουμε μία παρέμβαση πολιτική, που ενώνει την ώρα που η κατάσταση πάει να εκτραχυνθεί. Η κυβέρνηση, δεν πάει να λειτουργήσει πυροσβεστικά, να περιμένει να εκτραχυνθεί η κατάσταση και να δούμε να διογκώνεται και να αποκτά επικίνδυνα χαρακτηριστικά για την κοινωνική συνοχή και την ενότητα της χώρας μας», συνέχισε ενώ είπε ότι είναι φυσικό να δέχεται βέλη ο υπουργός που στο χαρτοφυλάκιό του υπάρχει ένα ζήτημα.

«Ο πρωθυπουργός δεν λειτουργεί, όμως, με καθεστώς εκβιασμών και το απέδειξε και χθες, διαγράφοντας ευρωβουλευτή του κόμματος, ο οποίος επέλεξε να ταυτιστεί με ένα οπαδικό, ας το πούμε, συμφέρον και όχι με το ευρύτερο εθνικό, όπως το θέλει πάντοτε ο πρωθυπουργός. Είναι διαφορετικό πράγμα να ανήκεις σε μία Κοινοβουλευτική Ομάδα, να έχεις εκλεγεί με τις ψήφους των Ελλήνων για να εκπροσωπήσεις τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων στην Ευρωβουλή και διαφορετικό να λες ότι καθορίζονται οι πολιτικές σου επιλογές από το τι γίνεται με το σωματείο το οποίο ενδεχομένως σε ανέδειξε, αν κι έχει περάσει και από άλλα σωματεία και έχει τιμήσει και το εθνόσημο ο κ. Ζαγοράκης. Άρα, εμείς λέμε ότι δεν δεχόμαστε τέτοιου είδους εκβιασμούς. Στο ερώτημά σας αν ο κ. Αυγενάκης χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, η απάντηση είναι ναι», συμπλήρωσε.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε επίσης ότι χρειάζονται και άλλες πρωτοβουλίες οι οποίες θα αναληφθούν. «Έχουμε κάνει κάποια αρχή βέβαια με το νόμο που περάσαμε ενσωματώνοντας μια σχετική διεθνή συνθήκη, προσπαθώντας να βάλουμε τάξη στο ζήτημα της βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και τα οργανωμένα clubs, αλλά είμαστε ακόμη στην αρχή», συμπλήρωσε και τόνισε: «Παρακολουθούμε τη συζήτηση που γίνεται για διάφορα θέματα. Μιλάμε για ποδόσφαιρο και όχι για θέατρο και μάλιστα κωμωδία. Για αυτό, επαναλαμβάνω, υπάρχουν πρωτοβουλίες στα σχέδιά μας, τις οποίες θα δείτε το επόμενο διάστημα».

Σε ότι αφορά τη ψήφιση της τροπολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι κάποιοι επέλεξαν να βγάλουν τα χέρια τους από τη φωτιά. Πολλά κόμματα, είπε, αποφάσισαν να απέχουν από την ψηφοφορία και «άρα στα δύσκολα επιλέγουν να είναι έξω από το κάδρο».

Ο κ. Πέτσας συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ -όπως φαίνεται και από τη στάση του κ. Τσακαλώτου, που δηλώνει ότι είναι «μαυροσκούφης» και ΠΑΟΚτζής- επιλέγει τη λύση του υποβιβασμού για τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη αφού αυτό ήταν το αποτέλεσμα, χωρίς την τροπολογία. Την ίδια στιγμή κάνει τακτικιστικές κινήσεις, χαρακτηρίζει το θέμα μείζον και προκαλεί ονομαστική ψηφοφορία. Εμείς δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στη ψηφοφορία. Αυτές είναι οι ενδείξεις που έχουμε. Όντως καταλαβαίνουμε τη συναισθηματική φόρτιση στον Πειραιά, τη Θεσσαλονίκη ή σε άλλες περιοχές. Είναι ένα θέμα που πολλές φορές δεν αντιμετωπίζεται από τον πολίτη με τον ορθό λόγο αλλά με το θυμικό, όπως είπα προηγουμένως. Πάντως δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποιο θέμα».

Επιπλέον, είπε ότι δεν πρόκειται για κυβερνητική κρίση, πως ο πρωθυπουργός αποφάσισε να παρέμβει άμεσα και πως σε αυτή τη φάση εκτονώνεται το θέμα ώστε να υπάρχει χρόνος να αναληφθούν οι επόμενες πρωτοβουλίες.

«Δεν αμφιβάλλει κανείς ότι ο σεβασμός στο κράτος δικαίου είναι η πυξίδα. Τι είναι όμως το κράτος δικαίου; Είναι σε μεγάλο βαθμό το υφιστάμενο σύστημα, αλλά πάντα διανθίζεται από παρεμβάσεις που γίνονται στην πορεία. Δηλαδή, μία κυβέρνηση δεν θα νομοθετεί επειδή υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο; Επιλέγει την κατεύθυνση στην οποία θα νομοθετήσει με πολιτικά κριτήρια σε αυτή τη συγκυρία και όχι με αθλητικά. Είναι ένα δύσκολο θέμα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια απέναντι σε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:34