search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:09
MENU CLOSE

Μαύροι κύκλοι: Τρόποι αντιμετώπισης 

29.01.2020 14:26
Μαύροι κύκλοι: Τρόποι αντιμετώπισης  - Media

 

Υπάρχουν γυναίκες που παρατηρούν μαύρους κύκλους ή σακούλες κάτω από τα μάτια τους. Μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό;

Η κατανάλωση περισσότερου νερού και η εφαρμογή ψυχρών αντικειμένων μπορεί να συμβάλει στη συρρίκνωση των σακουλών των ματιών γρήγορα, αλλά ο μόνος τρόπος να μειωθεί η εμφάνισή τους μακροπρόθεσμα είναι να γίνουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν οι σακούλες και οι μαύροι κύκλοι σας είναι κληρονομικοί.

Άλλες συχνές αιτίες περιλαμβάνουν:
-αλλεργίες
– έκζεμα
– χρόνια κόπωση
-έκθεση στον ήλιο
-γηρατειά

O μόνος τρόπος να μειωθεί η εμφάνισή τους μακροπρόθεσμα είναι να γίνουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Μαύροι κύκλοι και τρόποι αντιμετώπισης:

«Άκου» το σώµα σου

Αν εµφανίσεις ξαφνικά µαύρους κύκλους, καλό θα ήταν να ελέγξεις κάποια ζωτικά όργανα που σχετίζονται µε αυτούς, όπως το συκώτι, το έντερο και το στοµάχι.

Άλλαξε συνήθειες

Υπάρχουν κρέµες που µπορούν να απαλύνουν τους µαύρους κύκλους, όµως για να δεις πραγµατικά αποτέλεσµα, θα πρέπει να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής: µείωσε τις τροφές που είναι πλούσιες σε αλάτι, κοιµήσου καλά και πίνε πολύ νερό. Τέλος, απόφευγε την έκθεση στον ήλιο καθώς αυξάνεται η παραγωγή µελανίνης και εντείνεται το πρόβληµα.

Κόψε το κάπνισµα

Μειώνει την παραγωγή κολλαγόνου, κάνει το χρώµα του δέρµατος να δείχνει γκρίζο και θαµπό και τους µαύρους κύκλους εντονότερους. Μάλιστα, οι δερµατικές αλλοιώσεις από τον καπνό είναι κατά 40% πιο εµφανείς στις γυναίκες συγκριτικά µε τους άνδρες.

Μάθε το τρικ που τους κρύβει

Χρησιµοποίησε µατ concealer µε µεταλλικά στοιχεία όπως διοξείδιο του τιτανίου ή του ψευδαργύρου. Αυτά αντανακλούν το φως και προστατεύουν τα µάτια από τη φωτογήρανση. Φρόντισε το χρώµα να είναι αρκετά ανοιχτό, ώστε να καλύπτονται οι µαύροι κύκλοι, άλλα όχι τόσο ώστε να σχηµατίζονται άσπροι κύκλοι κάτω από τα µάτια.

Σβήσε τους

Ψάξε για κρέµες µατιών όπου αναγράφεται ότι είναι κατάλληλες για µαύρους κύκλους και χρησιµοποίησέ τες πρωί και βράδυ. Ιδανικές είναι εκείνες που περιέχουν βιταµίνη C σε συνδυασµό µε λευκαντικούς παράγοντες.

Βάλε τσάι

Είναι το ιδανικό γιατρικό για ξεκούραστο βλέµµα. Ζέστανέ το ελαφρώς (η υψηλή θερµότητα καταστρέφει τα ευεργετικά οφέλη των φύλλων του) και βούτηξε στο φλιτζάνι ένα βαµβακερό ύφασµα το οποίο θα τοποθετήσεις στα µάτια σου, σαν κοµπρέσα. Η ελαφριά θερµότητα θα ανοίξει τους πόρους και τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του τσαγιού θα εισρεύσουν µέσα στο δέρµα απαλύνοντας τις σκιές κάτω από τα µάτια και συσφίγγοντας το λεπτό δέρµα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:06