search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:47
MENU CLOSE

Στην Κεντρική Επιτροπή η προσθήκη ονομασίας στον ΣΥΡΙΖΑ

29.01.2020 15:30
ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμο το παρατηρητήριο για τον Covid-19 - Media

 

Η οργανωτική πορεία προς το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάϊο, συζητήθηκε σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η οποία διακόπηκε το μεσημέρι προκειμένου οι βουλευτές-μέλη να ψηφίσουν στην ονομαστική για τον ΠΑΟΚ.

Κατ’ αρχήν απασχόλησε το θέμα του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ και το εάν η προσθήκη θα αποφασιστεί στο Συνέδριο ή σε εσωκομματικό δημοψήφισμα, νωρίτερα. Επ’ αυτού θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος που θα συνεδριάσει το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο 8-9 Φεβρουαρίου. Θα υπάρξει πάντως και εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας. Αποφασίστηκε επίσης ότι στον δρόμο προς το Συνέδριο θα υπάρξουν θεματικά προσυνέδρια, σε διάφορες πόλεις της χώρας ενώ τον Φεβρουάριο θα γίνει κεντρική πολιτική εκδήλωση στην Αθήνα με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Στις αρχές Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο αποτίμησης που έχει προαναγγελθεί. Επιπροσθέτως αποφασίστηκε ότι η εκλογή συνέδρων θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, ενώ στις 8 Μαρτίου θα λάβει χώρα το συνέδριο της νεολαίας. Τέλος, την επόμενη Τετάρτη θα συνεδριάσει ξανά η Πολιτική Γραμματεία και την Πέμπτη το Πολιτικό Συμβούλιο.

Στη σημερινή συνεδρίαση συζητήθηκε η στάση του κόμματος κατά την αυριανή ψηφοφορία στην Βουλή της κύρωσης της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει παρών. Ανοικτό είναι εάν θα μιλήσει στην συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας, που θα εξαρτηθεί και από το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15