search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:19
MENU CLOSE

To Google Street View μέσα από τα μάτια ενός σκύλου (Photos/Video)

29.01.2020 16:57
To Google Street View μέσα από τα μάτια ενός σκύλου (Photos/Video) - Media

 

Το Google Street View είναι μια λειτουργία του Google Maps, που προσφέρει μια τρισδιάστατη απεικόνιση του κόσμου. Από το 2007 που δημιουργήθηκε, το αυτοκίνητο της Google, εφοδιασμένο με μια ειδική 3D κάμερα, έχει καλύψει ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, από τους δρόμους των πόλεων μέχρι και δρόμους της ερήμου.

 

Στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας, μας επιτρέπει να βιώσουμε τον κόσμο, ή μάλλον κάποια σημεία της πόλης, από τα μάτια ενός σκύλου.

 

Η Οντάτε είναι μια ορεινή κωμόπολη στη Β. Ιαπωνία, η οποία θεωρείται η πατρίδα των σκύλων ράτσας Ακίτα. Ο πιο γνωστός σκύλος Ακίτα είναι ο Χάτσικο, στον οποίο βασίστηκε η ταινία «Hachiko: Η ιστορία ενός σκύλου», που μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη του, πήγαινε κάθε βράδυ επί 9 χρόνια στο σταθμό των τρένων και τον περίμενε να επιστρέψει από τη δουλειά του.

 

Ως μέρος μιας διαφημιστική καμπάνιας για την πόλη και τη σχέση της με αυτά τα μαλλιαρά πιστά σκυλιά, η Google Japan «συνεργάστηκε» με δύο σκυλιά Ακίτα, την Ασούκα και τον Άκο, προσδένωντας πάνω τους μια μικρή 3D κάμερα.

 

Αν και, μέχρι στιγμής, δεν έχουν χαρτογραφήσει όλη τη χιονισμένη πόλη της Οντάτε, μπορούμε να δούμε κάποιες στατικές φωτογραφίες από τα βουνά της Αρασιγιάμα, να τριγυρίσουμε γύρω από το Ναό του Σκύλου, να κάνουμε ένα ποδόλουτρο στο Οτάκιονσεν Τσούρου, να κάνουμε μια επίσκεψη στο Μουσείο Ακίτα ή απλώς να απολαύσουμε το χιονισμένο τοπίο, παρέα με μια φουντωτή ουρά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24