search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21
MENU CLOSE

Πέτσας: Εξετάζουμε να ενισχύσουμε τα σύνορα μας με πλωτό φράγμα

30.01.2020 08:04
Πέτσας: Εξετάζουμε να ενισχύσουμε τα σύνορα μας με πλωτό φράγμα - Media

 

Για την συνάντηση Μακρόν – Μητσοτάκη στην Γαλλία, το μεταναστευτικό, τις τουρκικές προκλήσεις, τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο αλλά και την οικονομία μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην εκπομπή του ΑΝΤ1. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γάλλο Πρόεδρο επισημαίνοντας πως υπάρχει συμφωνία για το μεταναστευτικό και σημείωσε ότι οδεύουμε προς αναθεώρηση του Κανονισμού του Δουβλίνου 3. Παράλληλα, ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία και για τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ αναφέρθηκε και στην Στρατηγική συνεργασία με την Γαλλία στον αμυντικό τομέα.

Σχετικά με το Μεταναστευτικό ο κ. Πέτσας αποκάλυψε πως η κυβέρνηση εξετάζει να ενισχύσει τα σύνορα της χώρας με πλωτό φράγμα. Όπως είπε θα δοκιμαστεί αρχικά σε κάποια σημεία, καθώς είναι δύσκολο να τοποθετηθεί πλωτό φράγμα σε όλο το Αιγαίο. Η συγκεκριμένη ενέργεια σύμφωνα με τον κ. Πέτσα εξετάζεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης των συνόρων μας.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση προχωρά τα θέματα επιτάχυνσης του ασύλου και τις επιστροφές. Κάθε Παρασκευή θα έχουμε επιστροφές είπε και πρόσθεσε ότι στόχος είναι οι 10.000 επιστροφές μέσα στο 2020.  Αναφερόμενος στις δομές τόνισε ότι θα δημιουργηθούν κλειστές δομές και θα κλείσουν οι ανοικτές. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι εμείς φυλάμε τα σύνορά μας», τόνισε ο κ. Πέτσας.

 Μιλώντας για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο και την τροπολογία που πέρασε από την Βουλή, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για πολιτική παρέμβαση από την κυβέρνηση, προκειμένου όπως είπε να εκτονωθεί η κατάσταση. «Δεν σημαίνει ότι λύσαμε το πρόβλημα. Είμαστε εδώ για πάρουμε όποιες πρωτοβουλίες χρειαστούν», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι υπήρξε παρέμβαση. Όπως είπε ο κ. Πέτσας «πήραμε μια νομοθετική πρωτοβουλία για να υπάρξει ένα πλαίσιο. Δεν θέλουμε να υπάρχει εναγκαλισμός της πολιτικής με το ποδόσφαιρό».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «αυτή την στιγμή δεν εξετάζουμε αναβολή των αγώνων, αλλά αναμένουμε να εκτονωθούν οι αντιδράσεις. Από εκεί και πέρα θα αναλάβουμε όποια πρωτοβουλία χρειαστεί».

Ακόμα, ο κ. Πέτσας μετά τα σχόλια για την απουσία του Αντώνη Σαμαρά από την ψηφοφορία στην Βουλή ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον Αντώνη Σαμαρά, δεν υπήρχε πρόβλημα με την απουσία του, εφόσον επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους ο πρώην πρωθυπουργός.

Σχετικά με την οικονομία και την επιτυχημένη έκδοση 15ετούς ομολόγου, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι «οι αγορές αγκαλιάζουν την προσπάθεια της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών. Οι αγορές πιστεύουν ότι το χρέος μας είναι βιώσιμο» και σημείωσε ότι «οι πολίτες με αρκετές παρεμβάσεις της κυβέρνησης βλέπουν σιγά σιγά περισσότερα ευρώ στους λογαριασμούς τους».  

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για το ασφαλιστικό και αναφέρθηκε στους συνταξιούχους που θα δουν αυξήσεις στους λογαριασμούς τους. «Στόχος να αυξήσουμε την ανταποδοτικότητα», είπε ο κ. Πέτσας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:21