search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:16
MENU CLOSE

Μεξικό: Σήραγγα-μαμούθ 1,3 χλμ για «ντελίβερι» ναρκωτικών – Με ανελκυστήρα και… εξαερισμό! (Photos/Videos)

30.01.2020 08:07
Μεξικό: Σήραγγα-μαμούθ 1,3 χλμ για «ντελίβερι» ναρκωτικών - Με ανελκυστήρα και... εξαερισμό! (Photos/Videos) - Media

 

Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τη μεγαλύτερη παράνομη υπόγεια στοά για τη διακίνηση ναρκωτικών που έχουν βρει ποτέ στα σύνορα του Μεξικού με την Καλιφόρνια. Η στοά, μήκους 1,3 χιλιομέτρου, ξεκινά σε βιομηχανική περιοχή στη μεξικανική πόλη Τιχουάνα και καταλήγει στην αμερικανική πόλη Σαν Ντιέγκο, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή υπηρεσία τελωνείων και προστασίας των συνόρων (CBP). 

Η στοά έχει ύψος 1,7 μέτρου, πλάτος 60 εκατοστών και βρίσκεται σε βάθος κατά μέσον όρο 21 μέτρων. Είναι εφοδιασμένη με ανελκυστήρα, σιδηροτροχιά, εξαερισμό και σύστημα απορροής υδάτων. Το τούνελ εντοπίστηκε τον Αύγουστο του 2019, αλλά η ύπαρξή του αποκαλύφθηκε από την υπηρεσία μόλις χθες Τετάρτη.

Ο ειδικός πράκτορας Τζον Κόλερι της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών (DEA) ανέφερε ότι μεξικανικά καρτέλ των ναρκωτικών δημιούργησαν και χρησιμοποιούσαν τη στοά, υποστηρίζοντας ότι έχουν «αναγκαστεί» να χρησιμοποιούν τέτοια μέσα. Πάντως το πόσο καλά είχε φτιαχτεί η στοά αυτή «δείχνει την αποφασιστικότητα και τους χρηματικούς πόρους που έχουν στη διάθεσή τους τα καρτέλ», αναγνώρισε το ίδιο στέλεχος των διωκτικών αρχών. Ο εντοπισμός της δεν οδήγησε σε συλλήψεις ή κατασχέσεις. Οι υπόγειες στοές είναι απλά μία από τις πολλές μεθόδους της διακίνησης ναρκωτικών με προορισμό τις ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:15