search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:08
MENU CLOSE

Γύρο, burgers και κεφτέδες από όσπρια για «μερακλήδες» vegan «λανσάρει» ελληνική εταιρεία

30.01.2020 08:14
Γύρο, burgers και κεφτέδες από όσπρια για «μερακλήδες» vegan «λανσάρει» ελληνική εταιρεία - Media

 

Την είσοδο της στην αγορά υποκατάστατων κρέατος- η οποία εκτιμάται ότι θα γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια διεθνώς- επιχειρεί η ελληνική εταιρεία κρεατοσκευασμάτων Μέγας Γύρος.

Η εταιρία λάνσαρε πριν λίγες μέρες ταυτόχρονα σε Ελλάδα και ΗΠΑ (όπου διατηρεί παραγωγική και εμπορική βάση) meatless προϊόντα (burgers, γύρος, κεφτεδάκια), φτιαγμένα κατά βάση από όσπρια, τα οποία προσομοιάζουν με τα κλασικά προϊόντα της.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, η νέα σειρά στοχεύει τόσο στη διείσδυση στη μαζική εστίαση όσο και στο λιανεμπόριο, με την εταιρία να έχει ήδη παρουσιάσει τα νέα προϊόντα και στις ευρωπαϊκές αγορές όπου εξάγει.

Κατά την εκτίμηση του Νίκου Λούστα, βασικό μετόχου και CEO της εταιρείας, έως το 2025 η αγορά φυτικών υποκατάστατων κρέατος (πρωτεινούχα σκευάσματα) αναμένεται να αγγίξει τα 5 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ.

Για την είσοδο της σε αυτή τη νέα κατηγορία προϊόντων η Megas Yeeros έχει επενδύσει ήδη 600.000 ευρώ ενώ εντός του έτους θα υλοποιήσει νέες επενδύσεις 1 εκατ. ευρώ για την επέκταση του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο με την προσθήκη 2.500 τ.μ. για την κάλυψη της εσωτερικής αγοράς όσο και των εξαγωγών και της αγοράς των ΗΠΑ.

Η εταιρία εξάγει σε 22 αγορές (κυρίως ευρωπαϊκές αλλά και στα Αραβικά Εμιράτα) ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι η αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας αλλά και της Γερμανίας, η οποία αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη αγορά εξαγωγών της εταιρίας.

Ήδη, η Megas Yeeros διαθέτει στο Λίντχερστ του Νιου Τζέρσεϊ εργοστάσιο 5.000 τ.μ. που εξυπηρετεί τις αγορές των ΗΠΑ, Καναδά, Παναμά και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ωστόσο διατηρεί πλάνο νέας παραγωγικής επένδυση στην Αμερική στο μεσοπρόθεσμό μέλλον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:05