06/06/2020 08:43:19

Μεγιστάνας βιομήχανος αύξησε κατά 2,3 δισ. δολ. την περιουσία του σε μία ώρα!

Μεγιστάνας βιομήχανος αύξησε κατά 2,3 δισ. δολ. την περιουσία του σε μία ώρα!   - Media

 

Η περιουσία του Έλον Μασκ αυξήθηκε κατά 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις μια ώρα την Τετάρτη, αφού οι μετοχές της Tesla Inc. εμφάνισαν ανοδική τάση κατά την πορεία των συναλλαγών, στο άκουσμα των κερδών του τέταρτου τριμήνου που ήταν μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα, καθώς και του νέου, συντομότερου χρονοδιαγράμματος για την κυκλοφορία του νέου SUV Crossover Model Y.

Η μετοχή της εταιρείας που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα, η οποία έκλεισε στα $ 580,99, σημείωσε άνοδο 12% στα $ 649 στις 5:16 μ.μ. στη Νέα Υόρκη, αυξάνοντας έτσι την καθαρή θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου σε περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires.

Ο Μασκ, 48 ετών σήμερα, κατέχει περίπου το ένα πέμπτο των μετοχών της Tesla, οι οποίες αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Η κυριότητα της πλειοψηφίας της “αδελφής” εταιρείας Space Exploration Technologies Corp. αντιπροσωπεύει περίπου 14,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Image result for elon musk back

Οι μετοχές της Tesla ξεκίνησαν την ανοδική τους πορεία από τον Οκτώβριο, όταν η εταιρεία παρουσίασε εξαιρετικά κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του 2019. Η τιμή αγοράς της είναι πλέον πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια και εάν παραμείνει πάνω από αυτό το όριο για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Μασκ θα είναι δυνατόν, όπως εκτιμάται, να κερδίσει από πιθανή πώλησή της, περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια. Λεπτομέρεια: Ο Μασκ δεν λαμβάνει μισθό ή μπόνους για την άσκηση των καθηκόντων του ως Διευθύνων Σύμβουλος…

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.