search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:22
MENU CLOSE

Μόσχα: Δεν έχουμε καμία σχέση με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στην Ιντλίμπ

30.01.2020 11:12
Μόσχα: Δεν έχουμε καμία σχέση με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στην Ιντλίμπ - Media

 

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας διέψευσε σήμερα τις πληροφορίες ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας βομβάρδισε ένα νοσοκομείο και έναν φούρνο στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

«Οι πληροφορίες από κάποια ξένα μέσα ενημέρωσης για μια βομβιστική επίθεση, την οποία φέρεται να εξαπέλυσε αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας το πρωί της 30ής Ιανουαρίου εναντίον νοσοκομείου και φούρνου κοντά στον καταυλισμό Αρίχα στο νότιο τμήμα της πόλης Ιντλίμπ αποτελούν μιντιακή πρόκληση. Η ρωσική Πολεμική Αεροπορία δεν διεξήγαγε καμία επιχείρηση σε αυτή την περιοχή της Συρίας», τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε ανακοινώσει ότι τουλάχιστον 10 άμαχοι σκοτώθηκαν σε νυχτερινές αεροπορικές επιδρομές που διεξήγαγε η Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας -σύμμαχος της Συρίας- κοντά σε έναν φούρνο και μία κλινική στη συνοικία Αρίχα της Ιντλίμπ.

Ο βομβαρδισμός εξαπολύθηκε την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις σημειώνουν προόδους στην επαρχία Ιντλίμπ, καθώς χθες Τετάρτη έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη στρατηγικής σημασίας πόλη Μααρέτ αλ Νούμαν. Πλέον βρίσκονται βόρεια αυτής της πόλης και κατευθύνονται προς την Σαρακέμπ, η οποία εκκενώθηκε σχεδόν εντελώς τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.

Η Σαρακέμπ βρίσκεται, όπως και η Μααρέτ αλ Νούμαν, στον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο Μ5 ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32