search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:36
MENU CLOSE

Αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη, υπεραποδίδει σε απώλειες το Χ.Α.

30.01.2020 12:02
Αρνητικό κλίμα στην Ευρώπη, υπεραποδίδει σε απώλειες το Χ.Α. - Media

 

Με αρνητικά πρόσημα κινούνται τα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολουθώντας τις βαριές απώλειες στην Ασία, με το σύνολο των αγορών να επηρεάζεται από το κλίμα έντονης ανησυχίας, που διαμορφώνει ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των θυμάτων του νέου κορωνοϊού στην Κίνα.

Από την άλλη, οι ενεργοί επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις οικονομικές ειδήσεις, αλλά και τα αποτελέσματα που ανακοινώνουν οι εταιρείες.

Από τον τραπεζικό κλάδο, ετήσιες ζημιές ύψους 5,3 δισ. ευρώ ανακοίνωσε για την περασμένη χρονιά η Deutsche Bank, εν μέσω μεγάλης αναδιάρθρωσης, το κόστος της οποίας έχει πλέον υλοποιηθεί κατά 70%.

Σύμφωνα με το CNBC, οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι θα κινηθούν χαμηλότερα, στα 5,1 δισ. ευρώ, ενώ οι απώλειες του τετάρτου τριμήνου έφτασαν τα 1,5 δισ., έναντι προσδοκίας για €1 δισ.

Βουτιά σημείωσαν τα κέρδη της Royal Dutch Shell, οδηγώντας τον τίτλο του πετρελαϊκού κολοσσού σε σημαντική πτώση.

Εν τω μεταξύ, άνοδο σημείωσε το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οικονομικό κλίμα στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ ενισχύθηκε στις 102,8 μονάδες τον Ιανουάριο, από 101,3 τον Δεκέμβριο. Ήταν αρκετά υψηλότερα από το μέσο όρο πρόβλεψης των αναλυτών, που έκανε λόγο για 101,8 μονάδες.

Παράλληλα, η Κομισιόν ενημέρωσε ότι η ανεργία υποχώρησε στο 7,4% τον Δεκέμβριο, στο πιο χαμηλό σημείο από τον Μάιο του 2008.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και ελάχιστα πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης έχει κινηθεί μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, χάνει σημαντικές στηρίξεις και δείχνει να δοκιμάζει τιμές χαμηλότερα των 915 μονάδων, ενώ σχετική ενίσχυση παρουσιάζει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης έχει σημειώσει, μέχρι στιγμής, χαμηλό ημέρας στις 914,04 μονάδες (-1,84%), ενώ ο τζίρος ξεπερνά τα 32,5 εκατ., από τα οποία τα 2,3 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με οριακά θετικό πρόσημο διασώζονται μόνο οι Σαράντης (+0,22%) και TITC (+0,53%), ενώ από τους τίτλους που υποχωρούν, οι μεγαλύτερες απώλειες για Alpha Bank (-3,24%), Eurobank (-3,07%), Viohalco (-3,22%), Εθνική (-3,73%), Πειραιώς (-4,40%), Ελλάκτωρα (-4,21%) και ΟΛΠ (-3,29%).

Απόλυτη η απόσυρση των αγοραστών από τίτλους μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης, ενώ για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, θα είναι ιδιαίτερα αρνητική ένδειξη το κλείσιμο των βασικών δεικτών κοντά στα χαμηλά ημέρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:35