search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:51
MENU CLOSE

Χαρίτσης: Αυτοεξευτελισμός χωρίς τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη

30.01.2020 14:05
Χαρίτσης: Αυτοεξευτελισμός χωρίς τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Media

 

Τον “αυτοεξευτελισμό χωρίς τέλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη” στηλίτευσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “στο Κόκκινο 105,5 FM” και στον δημοσιογράφο Γ. Τραπεζιώτη, σχετικά με την υπερψήφιση της σχετικής τροπολογίας για τις ποινές περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο, ευχόμενος στη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό… “καλά ξεμπερδέματα”.

“Η απουσία Σαμαρά από την ψηφοφορία για το ποδόσφαιρο αναδεικνύει τις αντιφάσεις τις δεξιάς πολυκατοικίας και την έλλειψη συνοχής της κυβέρνησης” υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης. “Η εντολή περί κομματικής πειθαρχίας του κ. Μητσοτάκη φαίνεται ότι δεν αφορά όλους τους βουλευτές του. Γι’ αυτό και δεν προχώρησε στη διαγραφή του κ. Σαμαρά”, πρόσθεσε.

Σχετικά με την επίμαχη διάταξη, τόνισε ότι “η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα νομοθετώντας φωτογραφικά έχοντας κατά νου το βραχύ πολιτικό όφελος, χωρίς να αντιλαμβάνεται την αλυσίδα αντιδράσεων που πυροδοτεί κάτι τέτοιο αλλά και τις περαιτέρω διεκδικήσεις συμφερόντων που προκαλεί”, κάνοντας λόγο για “σπασμωδικές κινήσεις εκ μέρους της ΝΔ στις οποίες προχώρησαν ο υφυπουργός Αθλητισμού και ο πρωθυπουργός, ως αντίδραση και μόνο στην πίεση που φαίνεται ότι δέχθηκαν από συγκεκριμένα ολιγαρχικά συμφέροντα”.

“Το μέγεθος του αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν αντιστοιχεί σε ευρωπαϊκή χώρα”, συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι “θα πρέπει να λογοδοτήσει και στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές, αφού παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου”.

“Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ ζητήσαμε ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβει καθεμία και καθένας βουλευτής τις ευθύνες του απέναντι σε τέτοιου είδους αντικοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου. “Δεν είδαμε την κυβέρνηση να αναλαμβάνει αντίστοιχες ευθύνες σε σειρά από μείζονα προβλήματα, από τα εργασιακά ως το προσφυγικό”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Αλ. Χαρίτσης επέκρινε την “κυβερνητική αγωνία περί επίδειξης έργου στο προσφυγικό, η οποία εξαντλείται σε επικοινωνιακούς χειρισμούςκαι καταλήγει σε φαιδρότητα”. “Αλίμονο αν μπορεί νοήμων άνθρωπος να πιστέψει ότι η λύση και η ανθρωπιστική διαχείριση του προσφυγικού μπορεί να είναι τα πλωτά φράγματα”, τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, ενώ υπογράμμισε και τον “πολύ ισχυρισμό συμβολισμό”, που σχετίζεται με το γεγονός ότι “αντίστοιχα φράγματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες χώρες για να αντιμετωπίσουν τη θαλάσσια ρύπανση”. “Αλίμονο αν η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες ως σκουπίδια. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε επιχειρησιακό, ανθρωπιστικό και συμβολικό επίπεδο είναι απαράδεκτοι”, κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:50