search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:32
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάθεση του Ν. Μανία επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σκανδάλου Νοβάρτις

30.01.2020 16:28
ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμο το παρατηρητήριο για τον Covid-19 - Media

 

Με τη σημερινή του κατάθεση, ο Νίκος Μανίας επιβεβαίωσε και τεκμηρίωσε πλήρως την ύπαρξη του σκανδάλου Νοβάρτις, επισημαίνουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τέλος της κατάθεσης του πρώην συμβούλου του υπουργείου Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν τα παρακάτω σημεία από τα όσα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής:

Επέμεινε και δεν ανακάλεσε ούτε στο παραμικρό τις τέσσερις καταθέσεις που έδωσε στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης.

Με βάση αυτές τις καταθέσεις επιβεβαιώνονται οι παράνομες υπερτιμολογήσεις δεκάδων φαρμάκων της Νοβάρτις.

Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι οι τιμές για 40 φάρμακα βρέθηκε να είναι παράνομα αυξημένες  σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, γεγονός που σύμφωνα με υπολογισμούς κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 65 εκατ. ευρώ.

Κατέθεσε ότι μετά τις αποκαλύψεις του στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης δέχτηκε απειλές κατά της ζωής του, εκφοβισμούς, προπηλακισμούς καθώς και ότι άγνωστοι κατέστρεψαν το αυτοκίνητο του.

Ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι ήταν πολύ λογικό να του κάνει επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις η κ. Τουλουπάκη για ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων και πως αυτό εννοούσε όταν νωρίτερα, μίλησε για πιέσεις από την εισαγγελέα κατά της διαφθοράς.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:28