search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:48
MENU CLOSE

Δεύτερος γύρος στο «ντέρμπι» Μητσοτάκη-Τσίπρα

30.01.2020 18:19
Δεύτερος γύρος στο «ντέρμπι» Μητσοτάκη-Τσίπρα - Media

 

Σε «ντέρμπι» εξελίσσονται οι ομιλίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η απόφαση της ΕΕΑ και πριν την ονομαστική ψηφοφορία για την κύρωση πρωτοκόλλου συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

«Έχω την αίσθηση ότι κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε τι ακριβώς σας λέμε ή ότι πράγματι δεν μας παρακολουθείτε. Οντως, εμείς διαπραγματευτήκαμε τη συμφωνία, όμως η κύρωσή της σήμερα πριν διασφαλιστούν από την πλευρά των ΗΠΑ τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι μια λάθος κίνηση», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στη δευτερολογία του.

«Όπως σας είπα στην κατ’ιδίαν συζήτηση που είχαμε η εξωτερική πολιτική δεν είναι ζήτημα αγάπης, φιλίας…ναι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε, όπως είπατε προηγουμένως, γιατί είχαμε πρώτιστο ζήτημα το συμφέρον της χώρας.

Οι ΗΠΑ πρέπει να δεσμευτούν ότι αν κλιμακωθούν οι προκλήσεις από τους γείτονές μας δεν θα αρκεστούν σε ρητορικές παρεμβάσεις.

Εγώ ο απρόβλεπτος είμαι ο πρωθυπουργός που κατάφερε να βγει η χώρα από τα μνημόνια μετά από μια οχταετή κρίση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή που κατάφερε να αναβαθμίσει την αξιοπιστία της χώρας, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, που έχετε το θράσος να μιλάτε εσείς για κωλοτούμπα μέσα σε αυτή την αίθουσα.

Εγώ ο απρόβλεπτος όταν πήγα στις ΗΠΑ δεν κάθισα βουβός απέναντι στον Τραμπ. 72 δευτερόλεπτα μιλήσατε. Η απρόβλεπτη κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει συνέντευξη τύπου ώστε να ακουστούν οι θέσεις μας.

Μιλήσατε εσείς για νταβατζήδες, ποιοι είναι; ποιος; γιατί δεν τα λέτε; ο κ.Μαρινάκης; ο κ.Σαββίδης; μιλάτε εσείς για φερέφωνα των ιδιοκτητών των Μέσων Ενημέρωσης; Εσείς τα λέτε; Αλήθεια συμβαίνει αυτό στον τόπο; Καλώς ορίσατε στη χώρα μας», πρόσθεσε.

«Εσείς είστε πίσω από τις κρίσιμες αποφάσεις. Εσείς δεν ήσασταν με το που βγήκατε μειώσατε τη φορολογία στα συμβόλαιά τους με τους ποδοσφαιριστές, κάνοντας δώρο σε αυτή τη διαπλοκή που τώρα καταγγέλλετε; Καλά ξεμπερδέματα», κατέληξε ο Α. Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να απαντήσει: «Ακριβώς τι ζητάτε από τις ΗΠΑ; Ομπρέλα ασφάλειας και προστασίας των εθνικών συμφερόντων; Και αν ζητάτε αυτό γιατί δεν το ζητήσατε από τον κ. Τραμπ όταν πήγατε να τον επισκεφθείτε;

«Ο κ.Μαρινάκης ήταν αυτός που σας έκανε διθυραμβικά εξώφυλλα στις εφημερίδες μέχρι που δεν τα βρήκατε κάπου, όσο για τον κ.Σαββίδη που πηγαίνατε αγκαλιά στην Θεσσαλονίκη, ήταν αυτός που είχε πει ο Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός», πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:46