search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00
MENU CLOSE

Ισχυροί άνεμοι έριξαν το τείχος στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ – Μεξικού (Video)

31.01.2020 07:00
Ισχυροί άνεμοι έριξαν το τείχος στα σύνορα μεταξύ ΗΠΑ - Μεξικού (Video) - Media

 

Από τους ισχυρούς ανέμους κατέρρευσε την Τετάρτη τμήμα του τείχους μεταξύ Μεξικού και ΗΠΑ στο Καλέξικο της Νότιας Καλιφόρνιας, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του προέδρου Τραμπ, ο οποίος είχε επισκεφθεί την περιοχή τον Σεπτέμβριο, ότι το τείχος είναι «σκληρό», «ουσιαστικά απροσπέλαστο» και τόσο θερμό, που «μπορεί κανείς να τηγανίσει αυγό πάνω του».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του εκείνη, ο Τραμπ είχε πει: «Το τείχος αυτό δεν μπορεί να καταρρεύσει».

Σε δηλώσεις του στο CNN, όμως, εκπρόσωπος της υπηρεσίας συνόρων και τελωνείων CBP επιβεβαίωσε την πτώση τμημάτων του τείχους εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, που έπνεαν την Τρίτη στην περιοχή του Καλέξικο. Το τμήμα του τείχους που κατέρρευσε κατέληξε εντός μεξικανικού εδάφους.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, το τμήμα αυτό του τείχους είχε θεμελιωθεί σε τσιμεντένια βάση πριν από λίγες ημέρες, ενώ το οπλισμένο σκυρόδεμα δεν είχε προλάβει «να δέσει».

Η αποτελεσματικότητα του τείχους, που αποτέλεσε κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016, με τον τότε Ρεπουμπλικανό υποψήφιο να δεσμεύεται για επέκτασή του σε όλο το μήκος των συνόρων με το Μεξικό, έχει αμφισβητηθεί και κατά το παρελθόν, μετά την αποκάλυψη της Washington Post ότι Μεξικανοί λαθρέμποροι απέκοπταν τμήματα του ατσάλινου τείχους με τη βοήθεια τροχών κοπής κόστους 100 δολαρίων μέσα σε λίγα λεπτά. Πριν από δύο εβδομάδες, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 18,4 δισ. δολάρια.

Στο μεταξύ, τον εντοπισμό της μεγαλύτερης σήραγγας διακίνησης ναρκωτικών κάτω από τα σύνορα Μεξικού – ΗΠΑ ανακοίνωσαν, χθες, οι αμερικανικές αρχές. Η σήραγγα, με μήκος 1,5 χλμ., εκτεινόταν από το αεροδρόμιο της Τιχουάνα στο Μεξικό μέχρι το έδαφος των ΗΠΑ.

Η υπηρεσία συνόρων των ΗΠΑ χαρακτήρισε το «έργο» ως το πιο προηγμένο στα χρονικά, με περίπλοκο σύστημα τροχήλατου σιδηροδρόμου, ικανού να μεταφέρει ναρκωτικά, εμπορεύματα και γυναίκες θύματα τράφικινγκ εντός της αμερικανικής επικράτειας.

Η σήραγγα διέθετε σύστημα εξαερισμού, ηλεκτροφωτισμό, ανελκυστήρα στην είσοδό του και σύστημα απορρόφησης ομβρίων υδάτων.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:00