search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:28
MENU CLOSE

Χρηματιστήριο: Έκαναν, με χαρακτηριστική ευκολία, το 5Χ5 οι πωλητές

31.01.2020 17:05
Μεταβλητότητα κι εναλλαγές προσήμων στο Χρηματιστήριο - Media

 

“Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης θα ήταν θετική ένδειξη να αποφευχθεί η πέμπτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση, όμως η μέχρι στιγμής εικόνα δείχνει συγκριτικό πλεονέκτημα των πωλητών”, ανέφερε ο επίλογος του ενδοσυνεδριακού σχολίου και δυστυχώς το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ήλθε να επαληθεύσει τα απαισιόδοξα σενάρια.

Οι πωλητές πέτυχαν το εβδομαδιαίο απόλυτο, δηλαδή πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, ενώ η σημερινή συνεδρίαση συνοδεύτηκε και από ευδιάκριτη αύξηση του τζίρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης κινήθηκε μεταξύ 922,25 (+0,11%) και 907,29 μονάδων (-1,51%) και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 910,90 μονάδες, με ημερήσιες απώλειες 1,12%.

Ο τζίρος αναρριχήθηκε στα 89 εκατ., από τα οποία τα 6,9 εκατ. αφορούσαν “πακέτα”.

Στα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, που διεξήχθη εν μέσω ιδιαίτερα επιφυλακτικού διεθνούς κλίματος, μετά την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας να σημάνει παγκόσμιο συναγερμό, η συνεχιζόμενη αδύναμη εικόνα στις περισσότερες από τις θεωρούμενες δεικτοβαρείς μετοχές, η ελαχιστοποίηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τίτλους χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων και η αυξανόμενη εξάρτηση του Χ.Α. από το κλίμα των διεθνών αγορών.

Για μία ακόμα συνεδρίαση, η τελική εικόνα στο ταμπλό των τραπεζικών μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης, δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα στους πωλητές, έστω και αν το σύνολο των τίτλων των συστημικών τραπεζών, ανέκαμψαν αισθητά από τα χαμηλά ημέρας (Alpha Bank -0,66%, Εθνική -1,13%, Eurobank -1,13%, Πειραιώς +0,31%).

Μένοντας στον τραπεζικό κλάδο, μήνυμα στις τράπεζες να προχωρήσουν τις διαδικασίες ενεργής διαχείρισης των “κόκκινων” δανείων στέλνει, με ανακοίνωσή του, το ΤΧΣ, θυμίζοντας ότι έχει αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και πλέον παρέχεται ασυλία στα τραπεζικά στελέχη.

Ερχόμενοι στο ταμπλό των μη τραπεζικών blue chips, με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι 3Ε (+0,21%), ΟΤΕ (+0,30%), Τέρνα Ενεργειακή (+0,25%), Fourlis (+1,97%) και αμετάβλητη η μετοχή του ΟΠΑΠ.

Την πρόθεσή της να εξετάσει την πιθανότητα έκδοσης νέου κοινού ομολογιακού δανείου στο αμέσως προσεχές διάστημα ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΠΑΠ, ενώ προχωρά σε προπληρωμή του ομολογιακού δανείου του 2017.

Από τις μετοχές που πιέστηκαν προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, οι μεγαλύτερες απώλειες για Aegean Airlines (-3,12%), Viohalco (-4,74%), Motor Oil (-4%), Ελλάκτωρα (-4,68%), ΑΔΜΗΕ (-2,53%), ΕΧΑΕ (-2,09%), ΟΛΠ (-2,04%) και Μυτιληναίο (-2,88%).

Χωρίς σημαντικό αριθμό θετικών πρωταγωνιστών μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, όπου κόντρα στο αρνητικό κλίμα, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές, κινήθηκαν οι Sato (+18,18%), Medicon (+2,21%) και Έλαστρον (+1,35%).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 12:28