search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:33
MENU CLOSE

«Χρησμός» Μέρκελ για το Brexit: Σημείο τομής για όλους

31.01.2020 17:46
«Κόλαση» για τη Lufthansa: Προμηνύεται «μετωπική» Μέρκελ-Κομισιόν - Media
 
Έπειτα από 47 χρόνια κοινής ευρωπαϊκής υπόθεσης, έρχεται το τέλος τα μεσάνυχτα: η Βρετανία φεύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μέσω podcast  αναφέρθηκε στο Brexit λέγοντας ότι θα επιθυμούσε «να συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει στενή σχέση με τη Μεγάλη Βρετανία μετά την αποχώρησή της. Το Brexit είναι μια βαθιά τομή για όλους μας. Η Γερμανία θέλει να παραμείνει στενός συνεργάτης και φίλος της Μεγάλης Βρετανίας διότι μοιραζόμαστε κοινές αξίες».
 
Η Γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε πως «ακόμη και μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να προχωρά μπροστά. Τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχίσουν να αναπτύσσουν με επιτυχία την Ευρώπη».
 
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά τις (εμπορικές) διαπραγματεύσεις με τη Μεγάλη Βρετανία με καλή διάθεση, αλλά εκπροσωπώντας και τα δικά της συμφέροντα. Πολλά θα εξαρτηθούν όμως επίσης και από τη Μ. Βρετανία», επισήμανε.
 
Τζόνσον: Πρώτο μας μέλημα οι εμπορικές συμφωνίες
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει αμέσως δουλειά μετά το Brexit για να αντιμετωπιστούν οι ανισορροπίες στη χώρα καθώς και να διαπραγματευτεί νέες εμπορικές συμφωνίες.
 
«Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε λέγοντας ότι σήμερα ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, γυρίζουμε σελίδα στον διχασμό των τρεισήμισι τελευταίων ετών και προχωράμε ολοταχώς για να ενώσουμε το έθνος και να αυξήσουμε τις ευκαιρίες για όλους», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
 
Σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, «το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε τη μελλοντική εμπορική ατζέντα της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει την επιδίωξη μιας συμφωνίας της μορφής της FTA (σ.σ. Συμφωνία Ελευθέρου Εμπορίου με τον Καναδά) με την ΕΕ».
 
«Από αύριο, το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι επίσης ελεύθερο να ξεκινήσει εμπορικές διαπραγματεύσεις με όλες τις χώρες του κόσμου, με στόχο να έχουμε καλύψει το 80% του εμπορίου μας με συμφωνίες τύπου FTA μέσα σε τρία χρόνια», καταλήγει η ανακοίνωση.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:21