06/06/2020 07:23:30

Τσουνάμι ανησυχιών για τον κορονοϊό «χτυπά» τη Wall Street

Τσουνάμι ανησυχιών για τον κορονοϊό «χτυπά» τη Wall Street - Media

 

Βαριές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τον Dow Jones να χάνει τα κέρδη του Ιανουαρίου, εν μέσω ανανεωμένων φόβων στις τάξεις των επενδυτών, για τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις από την ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει πάνω από 1,8%, ή 550 μονάδες αφού η Delta και η American διέκοψαν όλες τις πτήσεις μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ. Οι United Airlines ανακοίνωσαν παρόμοια μέτρα. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας πέφτει κατά 1,5% και ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης υποχωρεί κατά 1,8%.

Οι μετοχές υποχωρούσαν ακόμη και μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Amazon. Οι τιμές των μετοχών της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 8,3%, τοποθετώντας την Amazon στην ομάδα των εταιριών με κεφαλαιοποίηση 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, μετά τις Apple, Microsoft και το Alphabet.

Η εταιρία αναμένει επίσης αύξηση των οργανικών εσόδων της άνω των 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατά το τρίμηνο που διανύουμε.

Το Πεκίνο επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι έφτασαν τα 9.692 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και τους 213 οι νεκροί.

Ο ΠΟΥ κήρυξε τον θανατηφόρο ιό ως παγκόσμια απειλή για την υγεία την Πέμπτη, επικαλούμενο την ανησυχία ότι ο ιός εξακολουθεί να εξαπλώνεται σε χώρες με ασθενέστερα συστήματα υγείας και με στόχο να βοηθήσει την υπηρεσία υγείας των Ηνωμένων Εθνών να ζητήσει οικονομική και πολιτική υποστήριξη για να περιορίσει την εξάπλωση.

Ο ιός, ο οποίος ξεκίνησε από την κινεζική πόλη Wuhan, έχει πλέον εξαπλωθεί σε τουλάχιστον σε 18 άλλες χώρες και έχει μειώσει τις προσδοκίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.