search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26
MENU CLOSE

Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε όλους τους μετανάστες να έρθουν στην Ελλάδα – Εμείς βάζουμε πλωτό φράγμα

01.02.2020 10:26
petsas_76970

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, μιλώντας, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, για την πιλοτική εφαρμογή των φραγμάτων και τις διαφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε πρόσκληση σε όλους τους ανθρώπους ανά τη γη να έρθουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα πάντα θα προσφέρει καταφύγιο στους κατατρεγμένους πρόσφυγες αλλά δεν μπορεί να θρέψει όλους τους παράτυπους οικονομικούς μετανάστες οι οποίοι θέλουν να έρθουν στη χώρα μας. Επομένως έχουμε ως πρώτο βασικό άξονα της πολιτικής μας τη φύλαξη των συνόρων μας. Στο πλαίσιο της φύλαξης εντάσσεται και η πιλοτική εφαρμογή αυτού του σχεδίου να αναπτύξουμε σε κάποιο σημείο πλωτά φράγματα προκειμένου να ελέγξουμε καλύτερα τα σύνορά μας.

»Αυτό συνδυάζεται με την προμήθεια των δέκα σκαφών που είναι ταχύπλοα και ικανά να επιχειρούν με ευέλικτο τρόπο στην περιοχή, μια χορηγία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, με το Ολοκληρωμένο Σύστημα Θαλάσσιας Επιτήρησης με τις θερμικές κάμερες και όλα τα υπόλοιπα που περιλαμβάνει όπως και με την ενίσχυση του προσωπικού στο Λιμενικό και στις ακριτικές περιοχές προκειμένου πράγματι να φυλάξουμε τα σύνορά μας. Τα οποία είναι και σύνορα της Ευρώπης και δεν μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί κάποιος μπορεί να έχει επί της αρχής αντίρρηση γι αυτό».

Τόνισε δε ότι εξετάζεται πιλοτικά το σχέδιο του πλωτού φράγματος σε τρεις άξονες: να είναι ασφαλές για τη ναυσιπλοΐα, ασφαλές για την αλιεία και να είναι δυνατόν ο έλεγχος να γίνεται με ασφάλεια. «Να σταματάμε κάποιον και να μην κινδυνεύει», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι στην ίδια συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην είσοδο του τουρκικού ερευνητικού Ουρούτς Ρέις στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, λέγοντας πως “δεν χρειάζεται να μας τεστάρει κανείς, είμαστε έτοιμοι”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:21