14/08/2020 19:36:42

Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη στο δημόσιο σε 24 έως 48 δόσεις - Πού θα υποβάλλεται αίτηση

Πώς θα ρυθμίσετε τα χρέη στο δημόσιο σε 24 έως 48 δόσεις - Πού θα υποβάλλεται αίτηση - Media

 

Όλες οι βεβαιωμένες - ληξιπρόθεσμες και μη ληξιπρόθεσμες- οφειλές προς την εφορία, οι οποίες την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν ρυθμιστεί με την αρχική «πάγια ρύθμιση» των 12-24 δόσεων ή με άλλες που ήταν σε ισχύ την 1η-11-2019, μπορούν να υπαχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων στο Taxisnet θα ενεργοποιηθεί από την 26η Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, στη νέα πάγια ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν και τα ανεξόφλητα υπόλοιπα οφειλών προς την εφορία τα οποία έχουν ρυθμιστεί μετά την 1η-11-2019 με βάση την ισχύουσα μέχρι τώρα πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων.

Επιπλέον, με τη νέα πάγια ρύθμιση μπορούν να εξοφλούνται τμηματικά όλες οι οφειλές προς την εφορία που έχουν βεβαιωθεί μετά την 1η-11-2019 μέχρι σήμερα, καθώς και όσες οφειλές θα βεβαιώνονται από δω και στο εξής.

Ποιους αφορά

Στη νέα πάγια ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν ειδικότερα:

* Οσοι φορολογούμενοι χρωστούν φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ και άλλους φόρους και τέλη υπέρ του Δημοσίου που βεβαιώθηκαν το 2019, αλλά δεν έχουν εντάξει τις οφειλές τους αυτές στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Οι οφειλές αυτές μπορούν να ρυθμιστούν σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις.

* Οσοι βαρύνονται με παλαιά ληξιπρόθεσμα προς την εφορία και τα έχουν αφήσει αρρύθμιστα. Και οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους τακτικά επιβαλλόμενους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα ή από πρόστιμα της Τροχαίας, του δήμου ή της Πολεοδομίας, τα οποία μεταφέρθηκαν και βεβαιώθηκαν στις ΔΥΟ, ή από άλλες έκτακτες αιτίες.

* Οσοι φορολογούμενοι ενέταξαν μετά την 1η-11-2019 οφειλές τους (βεβαιωμένες είτε πριν είτε μετά την 1η-11-2019) στην ισχύουσα ακόμη και μέχρι σήμερα πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν από τις 26-2-2020 να μεταφέρουν τα ανεξόφλητα υπόλοιπα των οφειλών αυτών στη νέα πάγια ρύθμιση και να διπλασιάσουν τον αριθμό των δόσεων σε 24 ή 48, μειώνοντας σημαντικά το ύψος κάθε δόσης.

* Ολα τα χρέη προς την εφορία που βεβαιώνονται στο εξής, είτε γίνουν ληξιπρόθεσμα είτε όχι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.