search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:42
MENU CLOSE

Φίλης: Οι Τούρκοι τεστάρουν τις αντοχές μας

01.02.2020 13:00
Φίλης: Να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση - Media

 

“Οι Τούρκοι για να δοκιμάσουν και να τεστάρουν τις αντοχές μας ή τις αντιδράσεις μας πέρασαν από μία περιοχή, έκαναν αυτό, που ήθελαν να κάνουν, να στείλουν ένα μήνυμα, ότι την επόμενη φορά μπορούν να κάνουν κάτι περισσότερο”, δήλωσε στον FOCUS FM διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων, Κωνσταντίνος Φίλης.

Μιλώντας στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, εξήγησε για το Oρούτς Ρέις πως “Αν ήθελε το σκάφος να προσβάλλει την ελληνική υφαλοκρηπίδα με σεισμικές έρευνες, δε θα είχε συνεχή κίνηση, γιατί για να κάνει την έρευνα, θα έπρεπε να συνεχίζει και να σταματάει. Φαίνεται πως πρόκειται περί αβλαβούς διέλευσης. Απ ό,τι φαίνεται, συνεχίζει την πορεία του”.

Σχολιάζοντας την αντίδραση της Ελλάδας, είπε, ότι είναι “Απολύτως σωστή η ελληνική αντίδραση. Είναι σημαντικό να γνωρίζει η Τουρκία, ότι η Ελλάδα έχει συνεχή και συνεπή ναυτική παρουσία στην περιοχή και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αντιδράσει ανάλογα με τη φύση της πρόκλησης”.

Αναφερόμενος στην επικύρωση από το ευρωκοινοβούλιο της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., τόνισε, ότι “Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες. Ο Θεός βοηθός, είναι μία σύνθετη κατάσταση. Το καλό σενάριο είναι, ότι θα βρεθεί κοινός παρονομαστής, σε διαφορετική περίπτωση θα έχουμε εξελίξεις, τις οποίες μέχρι πριν λίγο καιρό δε θα αναμέναμε. Φανταστείτε η αποκοπή του Ηνωμένου Βασιλείου από την ευρωπαϊκή οικογένεια να μη συνοδευτεί μία ειδικού τύπου σχέση και να είναι γεωγραφικά και ουσιαστικά αποκομμένη. Αυτό δεν είναι καλή εξέλιξη”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:41