search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:58
MENU CLOSE

Super League 1: Νίκη επί της Ξάνθης και κορυφή ο Ολυμπιακός

01.02.2020 19:29
Europa League: Με Σεβίλλη ή Ρόμα ο Ολυμπιακός, αν περάσει τη Γουλβς - Media

 

Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα την Ξάνθη με 3-1 κι έτσι βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το κλίμα στο Καραϊσκάκη ήταν περίεργο πριν την έναρξη. Πανό για τα θύματα της Θύρας 7 από τη μία, αφού σε μια εβδομάδα είναι η 39η επέτειος από την τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε 21 άτομα, τυπωμένα ρούβλια μπροστά από τον πάγκο της Ξάνθης από την άλλη, λόγω των τελευταίων γεγονότων με τον ΠΑΟΚ και την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για πολυιδιοκτησία. Μέσα σε όλα αυτά, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έμεινε συγκεντρωμένη στη δουλειά της και δε δυσκολεύτηκε να επικρατήσει με τα γκολ των Σουντανί – Ελ Αραμπί και το αυτογκόλ του Φασίδη, ανεβαίνοντας στην 1η θέση και περιμένοντας να δει τι θα κάνει την Κυριακή ο ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το ματς πήρε από την αρχή την εξέλιξη που ήθελε ο Πέδρο Μαρτίνς, αφού στο 5′ ο Ελ Αραμπί έκλεψε και γύρισε για τον Σουντανί, ο οποίος άνοιξε το σκορ (1-0). Το γρήγορο γκολ ήταν ακριβώς ό,τι χρειαζόταν ο Ολυμπιακός ώστε να συνεχίσει με ακόμη καλύτερο ρυθμό και περισσότερη ένταση για το δεύτερο γκολ, το οποίο θα μπορούσε να πετύχει στο 6′ με τον Σουντανί (ξανά), στο 11′ με το δοκάρι στην κεφαλιά του Βαλμπουενά και στο 13′ με το σουτ του Ομάρ.

Οι Πειραιώτες ήταν πολύ καλοί στο πρώτο 20λεπτο αλλά στη συνέχεια έριξαν στροφές, με αποτέλεσμα το σκορ να παραμένει στο 1-0 και η Ξάνθη να προσπαθεί να ισορροπήσει την κατάσταση για να βγει μπροστά. Ποτέ, όμως, δεν κατάφερε να προβληματίσει τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι προς το τέλος του πρώτου μέρους ανέβασαν ξανά στροφές και έφτασαν στο 2-0 στο 43′ με την κοντινή προσπάθεια του Ελ Αραμπί μετά το φάουλ του Βαλμπουενά.

Ιδανικό κλείσιμο στο πρώτο μέρος, δηλαδή, για τους Πειραιώτες και ιδανικά άρχισε και το δεύτερο, αφού στο 52′ το αυτογκόλ του Φασίδη, μετά το γύρισμα του Σουντανί, είχε ως αποτέλεσμα το 3-0. Όλα, πλέον, είχαν κριθεί και το Καραϊσκάκη φώναζε διάφορα για την Ξάνθη και για τη Β’ Εθνική, με τους δύο προπονητές να αρχίζουν τις αλλαγές και τον Σεμέσο να συνεχίζει τα λάθη του.

Αυτή τη φορά το έκανε στο 69′, όταν ανέτρεψε τον Στούρτζερον και έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν σε 3-1 με το πέναλτι του Κάστρο, δίνοντας λίγο ενδιαφέρον στο ματς. Αν και η αλήθεια είναι ότι άπαντες ήξεραν ότι δε θα άλλαζε κάτι στη συνέχεια και έτσι έγινε, με τον Ολυμπιακό να παίρνει το τρίποντο και να περνάει στην 1η θέση, περιμένοντας το κυριακάτικο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός: Σα, Τσιμίκας, Μπα, Σεμέδο, Ομάρ, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Βαλμπουενά (72′ Φορτούνης), Σουντανί, Μασούρας (60′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (83′ Χασάν).

Ξάνθη: Αμπάντ, Κασάδο, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Φασίδης, Σόσα, Κοβάσεβιτς (57′ Μουλέν), Θυμιάνης, Τεσεϊρα (66′ Στούρτζεον), Μπαριέντος, Κάστρο (81′ Τζουρίτσκοβιτς).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:57