search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:59
MENU CLOSE

Μεγάλη διαδήλωση μεταναστών εργατών στον Μαραθώνα – Για τον εργοδότη που πυροβόλησε απλήρωτους εργαζόμενους

02.02.2020 11:46
Μεγάλη διαδήλωση μεταναστών εργατών στον Μαραθώνα - Για τον εργοδότη που πυροβόλησε απλήρωτους εργαζόμενους - Media

 

Εκατοντάδες μετανάστες εργάτες γης αλλά και Έλληνες εργαζόμενοι συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στον Μαραθώνα, ως απάντηση στην δολοφονική επίθεση εργοδότη της περιοχής κατά μεταναστών εργατών γης από την Ινδία που του ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

Η συγκέντρωση, στην οποίαν καλούσαν το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου – Ανατολικής Αττικής, το Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών Ν. Αττικής και η ΚΕΕΡΦΑ, ξεκίνησε από τα ΚΕΠ του Μαραθώνα ενώ ακολούθησε διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

«Είμαστε εργάτες, δεν είμαστε σκλάβοι» και «Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι» ήταν τα κεντρικά συνθήματα των διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι στο περιστατικό που σημειώθηκε τη Δευτέρα, εργοδότης άνοιξε πυρ κατά εργαζόμενού του όταν εκείνος του ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ έκανε λόγο για περιστατικό τύπου «Μανωλάδας», σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα περιστατικό που έρχεται να επιβεβαιώσει «μία τραγική εικόνα της πραγματικότητας των εργαζομένων, Ελλήνων και αλλοδαπών, που διαχρονικά επιχειρείται να παραμένει αθέατη για να μην αποκαλύψει τη ‘’ζούγκλα’’ στην αγορά εργασίας και την ανενόχλητη εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:58