search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:35
MENU CLOSE

Brexit: «Όποιος δεν μιλάει Αγγλικά να φύγει από τη Βρετανία» – Οργή για ρατσιστικό μήνυμα σε πολυκατοικία

02.02.2020 12:06
Οικονομία στην εντατική - Διασωληνωμένες με τις πενιχρές ευρωπαϊκές διευκολύνσεις οι χώρες της Ε.Ε. - Media

 

Οργή προκαλεί στη Βρετανία ένα ρατσιστικό μήνυμα που αναρτήθηκε σε πολυκατοικία στο Νόργουιτς και το οποίου καλούσε τους ενοίκους να μιλούν στο εξής μόνο αγγλικά αλλιώς να… εγκαταλείψουν τη χώρα.

Μάλιστα το κείμενο είχε τίτλο «ευτυχισμένη ημέρα του Brexit» και αναρτήθηκε λίγες ώρες πριν την επίσημη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Παρασκευή.

«Επιτέλους, έχουμε τη σπουδαία χώρα μας πίσω», ξεκινούσε το μήνυμα, που προειδοποιούσε τους ενοίκους ότι «η γλώσσα που ομιλείται εδώ είναι τα αγγλικά της βασίλισσας» και όποιος μιλάει κάποια άλλη γλώσσα πρέπει να φύγει από τη χώρα.

Το περιστατικό καταδίκασε άμεσα το τοπικό συμβούλιο του Νόργουιτς, που σε ανάρτηση στο twitter σχολίασε ότι η πόλη έχει μια σπουδαία ιστορία στο να είναι ανοιχτή, και ως εκ τούτου δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες συμπεριφορές. «Παίρνουμε τέτοια περιστατικά πολύ σοβαρά και ενθαρρύνουμε τους ενοίκους να επικοινωνούν μαζί μας ή με την αστυνομία αν έχουν οποιεσδήποτε ανησυχίες», ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:34