search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:32
MENU CLOSE

Στα μέσα Μαρτίου νέα συνάντηση για τη Λιβύη- Ξανά απούσα η Ελλάδα

03.02.2020 06:27
Στα μέσα Μαρτίου νέα συνάντηση για τη Λιβύη- Ξανά απούσα η Ελλάδα   - Media

 

Στα μέσα Μαρτίου αναμένεται να συνατηθούν ξανά οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών των χωρών που επιδιώκουν μία συμφωνία ειρήνης για τη Λιβύη, δήλωσε χθες ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας. Σε αυτές δεν συμπεριέλαβε και πάλι την Ελλάδα

Οι  δυνάμεις – πλην Ελλάδας που δεν προσκλήθηκε  – συμφώνησαν στις 19 Ιανουαρίου, στο Βερολίνο, να υποστηρίξουν την εύθραυστη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη Λιβύη.

Τα αντίπαλα στρατόπεδα ωστόσο δεν τηρούν την εκεχειρία, ενώ χώρες που υποστηρίζουν τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ ή τη διεθνώς αναγνωρισμένη Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) του πρωθυπουργού Φάγεζ ας Σάρατζ εξακολουθούν να τους προμηθεύουν όπλα.

«Όλοι οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που συμμετείχαν στην πρόσφατη διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο θα συναντηθούν ξανά στα μέσα Μαρτίου», δήλωσε ο Μάας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. Είναι σημαντικό τα αντίπαλα μέρη στη Λιβύη να κάνουν συναντήσεις «μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες», πρόσθεσε.

Η επιτροπή η οποία θα αποτελείται από πέντε αξιωματικούς των δυνάμεων κάθε πλευράς όπως αποφασίστηκε στο Βερολίνο, δεν συναντήθηκε όπως σχεδιαζόταν υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών την περασμένη Τετάρτη.

Η Γερμανία θα εργαστεί με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να επικυρώσει μια απόφαση, ώστε χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων που έχει επιβληθεί στη Λιβύη από το 2011 να αντιμετωπίσουν «συνέπειες», δήλωσε ο Μάας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:28